dilluns, 9 de maig de 2016

SALVEM EL BÚNQUER DE L'ALDEA!

Farà uns 20 dies, un petit incendi al costat mateix de l’embarcador de l’Aldea, a poca distància del pont penjant, va deixar al descobert un búnquer de la guerra Civil Espanyola. No sóc un experta, però jo diria amb tota seguretat que el va construir la República segurament per a vigilar aquell costat de l’Ebre, però també per a controlar el pas dels que volien creuar-lo per aquell punt on durant un temps hi va haver un pont de barques una vegada enfonsat el pont.
Com podeu veure a les fotos, el canya que va cremar torna a brotar amb força i si ningú no hi posa remei, dintre de poc les canyes el tornaran a tapar i tornarà quedar oblidat.
Per tant, crec necessari, que l’Ajuntament de l’Aldea el declari bé cultural d’interès local per a que quedi protegit. Sempre que sigui de la seva competència, ja que potser que estigui dintre de la zona que pertany a Costes, la qual cosa, a part de dificultar la seva conservació, dificultarà els tràmits legals per a preservar-lo.
Sigui com sigui, algú ho ha de començar a moure per a que quedi protegit i ben visible. Per a preservar la memòria històrica bé que s'ho val.