dijous, 23 de juny del 2016

A QUI VOTAR DIUMENGE?

De Manel Fontdevila a eldiario.es. 
La resposta és difícil, al menys per a mi. Més fàcil seria respondre a la següent pregunta: A qui NO votar diumenge? Ho tinc més fàcil.

NO votaré al PP. Mai. Ni que me’l embolcallin en paper de regal amb un llaç. De tots els partits de la dreta europea que estan al govern o hi han estat alguna vegada és el menys demòcrata i el més ranci. A part del més corrupte.
Mariano Rajoy, cap del govern en funcions i candidat a tornar-ho a ser, hauria d’haver dimitit fa anys. La darrera oportunitat per haver-ho fet és quan es va imputar el PP (com a partit) per ser beneficiari a títol lucratiu de part dels diners públics obtinguts il·legalment per la trama Gürtel. No ho va fer i el partit l’ha mantingut com a cap de cartell i, a sobre, les enquestes li són favorables, sinó per a traure una majoria còmoda que li permetés formar govern, si al menys per a guanyar les eleccions. Situacions com aquesta només poden passar a Espanya... I a Catalunya.
Rajoy usa la teoria de la por. Recordeu allò de què ve el llop, què ve el llop... Alguna cosa així. Es presenten con un partit centrat i moderat (quan no ho són) i diuen dels seus rivals (sobre tot de Podemos) què són radicals. L’estratègia de dir que si tornen a governar abaixaran els impostos sempre ha donat bons resultats. El que no diuen és si seguiran robant del fons de pensions per a quadrar els números del pressupost.

NO votaré a Ciutadans/Ciudadanos. Evidentment no em representen. La seva ideologia neoliberal dista molt de la meva (Socialista, socialdemòcrata...? No ho tinc clar, normalment me guio pel meu propi criteri)
Ciutadans va ser un experiment de la dreta catalana i l’empresariat i com que va donar bon resultat a Catalunya s’ha extrapolat a Espanya, però en alguns casos s’apropa molt al PP i fins i tot en alguna política econòmica el supera. M’alleugera pensar que el pacte amb el PSOE ja ha caducat i, difícilment es tornarà a repetir, perquè Pedro Sánchez (que no té assegurada la segona plaça) sap que la suma dels diputats de les dues formacions tampoc no sumaran aquesta vegada i per tant, en tot cas, s’acabaria repetint la mateixa situació de fa uns mesos.

NO votaré CDC. No ho he fet mai i no ha faré ara, encara que diguin que ens defensen (fets són amors i no bones raons) I a sobre ens amenacen que sense ells no hi haurà independència. Independència de la ma de Mas, Puigdemont, Homs i companyia? No gràcies. Primer l’anarquia amb les CUP!!

NO votaré ERC. Tot i que tinc molts amics republicans (sobre tot a Amposta), me sembla del tot incoherent que un partit independentista (de debò, no com CDC) es presenti a unes eleccions generals. Per cert Miquel Aubà, candidat al Senat estava a la manifestació de Barcelona contra el nou pla Hidrològic el passat dia 5 a Barcelona. No recordo haver-lo vist mai a cap manifestació per a defensar l’Ebre. Serà casualitat o per algun motiu interessat?    
NO votaré al PSC. Tot i que m’ho he estat rumiant durant molt de temps i valorar positivament el canvi de la Meritxell Batet per la Carme Chacón. I no els votaré perquè com a català no vull dependre d’una cacic d’Andalusia. Tampoc m’agrada que digui Sánchez que no Pablo Iglesias no serà president. El comprenc, però no comparteixo la seva opinió. Si vaig criticar a Iglesias per la manca de suport s Sánchez, per coherència també criticaré a Sánchez si podent apartar el PP del govern d’Espanya no ho permet.

NO votaré en Comú Podem (o Unidos Podemos, tal com es diu a la major part de les circumscripcions electorals) perquè sembla que tampoc faran el que és prioritari per a Catalunya, però sobre tot per al nostre territori ebrenc.
Les línies roges que suposava la consulta sobiranista ja no ho són... I el corredor ferroviari del Mediterrani no serà tan Mediterrani com havia de ser, ja que algú molt influent del partit (no vull dir noms però miro cap a Pablo Echenique), com a bon aragonès, pensa que és millor que passi per la seva terra.
...

Cada dijous tallem l’N-340 per diversos punts per a sol·licitar la gratuïtat de l’AP-7 degut als nombrosos i greus accidents de lanacional. Què costaria als representants dels diversos partits donar suport als moviments (He dit moviments? Crec que m’he passat...) veïnals? Què podrien perdre de fer-ho? On estar el gran DEFENSOR del territori?
Quin candidat territorial s’ha plantat reivindicant el corredor ferroviari del Mediterrani?
Quants líders territorials tenen un veritable pla estratègic per a desenvolupar econòmicament les Terres de l’Ebre? Si hi ha algú que ho té, que surti i que ho digui. Sense temor que el líder del seu partit segur que no prendrà cap represàlia contra ell...
...

D’aquí a diumenge me puc repensar. La prioritat és apartar el PP del govern, però com veieu tinc molts dubtes i ningú me garanteix que propiciï un pacte entre els partits d’esquerra per a què així sigui.
Primer que siguin ells (els líders nacionals) els que demostrin que pensen més amb el ciutadà que amb els seus propis interessos. Després seré jo qui decideixi donar-los-hi el meu vot. 

Sabeu que us dic? Potser molts espanyols que diumenge votaran un partit d'esquerres es mereixen 4 anys més de Rajoy! A veure si així espavilen d'una vegada! 

I també els polítics!!