dimarts, 14 de juny del 2016

L’ENTREVISTA A ADAM TOMÀS A L’EBRE (1)

El setmanari l’Ebre del passat cap de setmana li fa una àmplia entrevista a l’alcalde d’Amposta Adam Tomàs on es repassa el primer any de govern que es va complir ahir.  
Algunes de les coses que diu no me sorprenen gens ni mica. De fet ja fa molts anys que dic el mateix. Per exemple l’estat d’algunes de les instal·lacions.
Convergència és una màquina d’inaugurar. D’aquí li ve bona part de la seva grandesa. Sobre tot econòmica... Recordo un escrit que vaig fer fa uns mesos on parlava de la vella manera de fer política basada en les grans inauguracions... Com passaria a la història un alcalde si no hagués deixat la seva empremta en forma de grans infraestructures?
Durant els 8 anys de Manel Ferré se’n van fer unes quantes: el parc dels Xiribecs (que com ell mateix va dir era el més gran de les Terres de l’Ebre –tot havia de ser més gran i més bonic-), la zona comercial Futuro Ciudad Amposta, l’oficina de turisme (a la que sé li havien donat no sé quants usos previs) i la joia de la corona: la residència d’avis (sense cap mena de concert amb la Generalitat, un detall sense importància)    
Als pocs mesos d’inaugurar el parc dels Xiribecs, una gran part dels fanals ja estaven trencats o no funcionaven i quan plovia era inaccessible per la porta que llinda amb el pavelló firal. Sobre Futuro Ciudad Amposta, cal dir alguna cosa més o ja està tot dit? Juntament amb la zona lúdica de Tosses i el nou escorxador, els fracassos més grans dels diferents governs de CiU. L’oficina de turisme, ubicada a l’antic escorxador, en un principi es va donar la restauració a una escola taller i, com ja he dit abans, sé li havien donar diversos usos fins el definitiu.

El tema de la residència d’avis donaria per a escriure un llibre i això que jo no sé de la missa la meitat. Un metge no podia deixar de ser alcalde sense inaugurar una gran infraestructura socio-sanitària. Quatre anys abans i davant les eleccions s’havia inaugurat el mur que l’envoltava per a demostrar que el tema anava endavant. Abans de les passades municipals i després d’inaugurar-lo amb bombo i platerets... Fins i tot es va intentar portar els ciutadans d’Amposta a fer una visita guiada per les instal·lacions... En campanya electoral!! Evidentment la Junta Electoral de Zona va haver d’intervenir.
És evident que les formes han canviat en aquest any d’alcaldia d’Adam Tomàs. I com que no hi ha com posar un exemple (o diversos), és el que faré.
Dissabte per la nit, al final de la festa Cocodril Club d’Albert Malla, mentre parlàvem amb mon cunyat, se’ns va apropar un regidor de l’equip de govern i, adreçant-se a mon cunyat, li va dir:

-Dilluns té trucaran per a dir-te que enguany faràs el programa de festes del Poble Nou. Serà la primera vegada en molts d’anys que el farà una impremta d’Amposta. Abans els feien fora...

Li vaig explicar dos casos més de coses que havent-les pogut fer a Amposta els hi van donar a gent de fora, mireu:

-La primera les prestatgeries de la biblioteca. M’ho va explicar Anselmo Cano a qui li van demanar un pressupost per acabar-les fent una empresa de fora.

-La segona la barana del canal. En aquest cas li van demanar pressupost a Musté, però pel que sembla res tenien que veure les característiques que els hi van exigir amb les de la barana que finalment es va instal·lar. Es tractava d’obtenir pressupostos més cars per a finalment donar-ho a l’empresa que ells volien.

Ens va explicar el regidor que alguna cosa així havien fet amb els llençols de la residència d’avis que els havien comprat al Corte Inglés.

-No hi havia ningú a Amposta que els hi pogués vendre?