divendres, 26 d’agost del 2016

DIARI DE L’AGOST. DIA 26

Inauguració de la rotonda Ana Pastor. 
EL SORTEIG DE LA CHAMPIONS
Ahir, mentre anava cap a Sòl de Riu per a unir-me als companys del País Valencià per a fer el tall de l’N-340 en aquell punt, escoltava per la SER el sorteig de la Champions, un sorteig força embolicat ja que hi ha uns caps de sèrie, després un altre grup de teòricament grans... Si al grup ja ha caigut un determinat equip d’un país concret, ja no pot anar a parar un altre equip d’aquell país... Fins a cert punt té la seva lògica perquè es tracta de recaptar diners i d’aquesta manera quasi s’asseguren que els millors equips (o al menys els que més nom tenen), arribin a les últimes eliminatòries.
El que més me va sorprendre van ser els comentaris dels locutors: que si aquest grup és més difícil, que si aquest pot ser el grup de la mort, que si tal equip ho té més fàcil... Això serà sempre a priori, ja que primer s’ha de veure l’evolució dels equips i els partits s’han de jugar.
No són els únics en opinar així. Aquest matí al bar on esmorzo, dos madridistes divagaven de que si aquest any el Barça ho té més fàcil que el Madrid... Així, sense analitzar els equips ni dir el perquè. Suposo, tal com deia abans que només per qüestió de noms. A veure, ¿vosaltres sou capaços de dir si el grup on estan el Manchester City, el Borussia Mönchengladbach i el Celtic és inferior al que estan el Borussia de Dormund, l’Sporting CP i el Legia de Varsovia? El primer, ja ho deveu saber és el grup del Barça i el segon el del Madrid.
Després deien que el del Sevilla és el més difícil de tots els grups on hi ha equips de la Lliga espanyola... No serà que el Sevilla dels 4 (l’altre és l’Atlètic de Madrid) és el més fluix de tots?
Doctors té l’Església (o el futbol), però jo no sóc capaç de dir qui, aquesta temporada, és millor o pitjor... Ni veient-los jugar... La passada temporada el Barça va patir una pájara els mes de març que li va costar la Champions i a punt li va estar de no perdre la lliga.  

LES NEGOCIACIONS PP-C’S
Tal com s’estan desenvolupant les negociacions entre el PP i C’s per a mirar d’investir a Rajoy, sembla que, de moment, no hi haurà fumata blanca. Personalment no encerto a endevinar que hi ha de cert i que hi ha de pantomima...
C’s ha concedit un termini de 48 hores al PP per a que accepti les seves propostes, ja que de moment, no ho ha fet. Des de fora sembla que el PP van de sobrats i exigint suport incondicional a canvi de res. Tal com diuen alguns partits de la teòrica oposició, és el PP qui ha de fer gestos d’apropament acceptant als partits que poden facilitar la investidura de Rajoy part de les seves exigències.
És molt fàcil donar la culpa als altres i dir que si finalment sé va a unes terceres eleccions no serà per culpa d’un, però a l’hora de la veritat els únics culpables són aquells que van de guanyadors de les eleccions i que volen que se’ls hi doni suport només per això sense cedir un mil·límetre del seu programa electoral què, evidentment, no és el dels altres partits.  

EL DEBAT D’INVESTIDURA DE RAJOY
Ana Pastor, la que dóna nom a la rotonda que hi ha entre el Perelló i l’Ametlla de Mar, com a presidenta que és el Congrés dels Diputats, va establir les 4 de la tarda del dia 30 d’agost com a l’hora d’inici del debat d’investidura de Rajoy. Aquella tarda l’únic que intervindrà serà el propi candidat mentre que els diferents portaveus ho faran a partir del dia següent. Fins aquí tot correcte. El que passa és que quan Patxi López va fer el mateix per al debat del candidat Pedro Sánchez, el PP va posar el crit al cel i els hi van dir de tots menys guapos... Per tant, una manca de coherència total per part del PP.
Tota la resta de partits s’han mostrat d’acord amb que sigui així.