dijous, 4 d’agost del 2016

DIARI DE L’AGOST. DIA 4

De Manel Fontdevila a eldiario.es. 
LA FORÇA DE LA SANG
Investidura a la vista? Si atenem els darrers senyals que ens arriben dels partits, tot fa pensar que l’acord entre el PP i C’s per a investir a Mariano està al caure.
A ningú sé li escapa les semblances ideològiques que hi ha entre tots dos partits. Fins i tot el líder de C’s Albert Rivera va militar a las Nuevas Generaciones, que és l’ala jove del PP. I no deu de ser l’únic... Finalment sembla que la força de la sang s’acabarà imposant al seny... Encara que quan arribi l’acord (suposant que arribi), Ribera el vendrà com a necessari per acabar amb el llarg període sense govern i no haver d’anar a unes terceres eleccions, la qual cosa representaria (així ho diran) un autèntic desastre.
De totes maneres, la suma dels vots del PP i C’s no sumen els 176 necessaris per a proclamar Rajoy nou president... Però no queda molt lluny (137+32= 169) Només amb l’abstenció de Convergència n’hi hauria prou... Però Homs ja va advertir-los que no compten amb ells després de no obtenir grup propi. Arrieros somos y por el camino nos encontraremos...    
Ribera segueix fent pressió al PSOE per a que s’abstinguin els diputats i no caler dependre de ningú més. Però el PSOE ja li va dir a Rajoy dimarts que no compti amb la seva abstenció... No obstant, tampoc no seria descabellat que alguns diputats socialistes (n’hi hauria prou amb 7) ho fessin. Llàstima que González, Guerra, Leguina, Bono, Rodríguez Ibarra, etc. no siguin diputats... Amb ells seria molt més fàcil.

EL SENYOR BAUBÍ
Ja que veure com un comentari gens innocent per la meva part pot arribar a fer saltar espurnes. Ahir, l’administrador de la pàgina de Facebook Prou! AP-7 gratuïta ja! va publicar una notícia sobre el malestar dels veïns per no haver pogut assistir a la reunió amb Josep Rull, el Conseller de Territori i Sostenibilitat a Barcelona. A la foto hi sortia el vicepresident de la Federació de Veïns de Tortosa el senyor Josep Baubí.  
El meu comentari va ser: Aquest no és el titella de Ferran Bel?
La seva resposta va ser taxativa: no sóc el titella de ningú, senyor Joan veig que no em conneix em absolut... (sic)
I continua: abans d’opinar millor si s’informa una mica, vale??  (sic)
Vale, vale...
Primer que res gràcies per dir-me senyor. Sempre ha estat un honor que algú es dirigeixi a mi amb aquesta distinció.
En segon lloc, anem a veure... Tal i com he acceptat, la pregunta no és gens innocent, però no per això deixa de ser una pregunta. Quan hi ha un signe d’interrogació és una pregunta, mai una afirmació.
El senyor Baubí (li faré el mateix honor) hauria de saber, com a periodista professional que va ser, que hi ha coses que no surten ni a Internet, com per exemple la seva afinitat política o les seves simpaties. El Senyor Baubí sempre m’ha semblat una d’aquelles persones que hasabut nedar i guardar la roba...
Per tant, on puc trobar aquesta informació? Qui me la pot donar? Tal vegada el diputat Bel?
Tal com es diu vulgarment: A qui li piqui que es rasqui!
(Jo tinc el meu blog que me permet rascar-me cada vegada que me pica alguna cosa...)  

LA TRAMESA DEL DNI
Tot i que de tant en tant es parla del tema, segurament no se’n parla prou o al menys no es fa la pressió necessària: aconseguir que té donin hora per a renovar és una autèntica proesa.
Una companya de treball fa dies que ho intenta i no hi ha manera de que li donin hora per a Tortosa. A Tarragona y Reus, sí, però a Tortosa no... Es tracta d’una altra discriminació cap a les Terres de l’Ebre?
Aquesta mateixa setmana, un a qui li havien robat el carnet (o això és el que diu), amb la denúncia feta (què en cap cas serveix per a identificar-se), va dir que s’esperava al setembre quan un equip del DNI es desplaçarà fins la seu del Consell Comarcal d’Amposta a renovar-los-hi a tots aquells que ho hagin sol·licitat... Però encara van de tant en tant a Amposta? Algú m’ho podria confirmar?

MATRINONI DE CONVENIÈNCIA (UN ALTRE COP?)
Després del frustrat intent per obtenir grup propi, CDC (a les generals se van presentar amb aquestes sigles) intenta apropar-se a ERC-Catsí per acabar integrant-se al seu grup. Seria com una mini reedició de Junts pel Sí.
Si ERC ho accepta, segurament s’escoltarà alguna veu en contra des de dintre del mateix partit. I sinó ho accepta, es pot crear una certa tensió entre tots dos partits i ara per ara (al menys de cara la galeria), no crec que sigui el més oportú davant el panorama polític català que s’està vivint.