diumenge, 21 d’agost de 2016

DIARI DE L’AGOST. DIUMENGE 21

SENSE LÍNIES ROGES
El Periódico d’ahir parlava obertament que Ciudadanos no posarà línies roges al pacte amb el PP. Quina sorpresa! És que algú sé pensava que ho faria? HI ha una dita molt castellana que diu: donde dije digo, digo Diego... O sigui abans vaig dir una cosa i ara n’he dic una altra molt diferent. És cert que després de les eleccions de desembre C’s va subscriure un pacte amb el PSOE, però el 26 de juny van canviar moltes coses, entre elles la pujada en escons del PP, la qual cosa el posava en una situació de més avantatge a l’hora d’almenys intentar formar govern.
Avui m’han dit que la Sexta està pressionant e Pedro Sánchez per a que faciliti la investidura de Rajoy. Molt em temo que és el preludi de la caiguda del Secretari General socialista. No sé si finalment amb Sánchez o sense ell els socialistes faran viable la investidura de Rajoy, el que si que tinc clar és que si és així seguiran enfonsant de nau i cada cop que això passa, reflotar-la es fa més difícil.

REMEMBER 70, 80, 90
Un dels actes tradicionals d’aquestes darreres festes és la disco remember que es fa per als joves carrosses nascuts a les dècades dels anys 50, 60 i 70... Tot i que també se’n van poder veure de més joves. Ahir un d’aquests joves carrosses me deia que música d’aquestes dècades n’hi ha molta, però la que agrada a uns és possible que no agradi als altres...
Polèmiques a part, trobo molt bé que la recaptació de les entrades anés a parar a mans de la Creu Roja. El que no tinc clar és si també es va destinar a fins solidaris el benefici de la barra. La mateixa persona me va dir:
-Sé va fer més de barra aquesta nit que totes les nits que portem de ball... I és que no beuen tant els joves dels anys 50, 60 i 70 com els dels anys 30 i 40...
L’anècdota de la nit van ser els tiquets que havies de comprar abans de demanar la consumició. Vaig anar a buscar 2 gintònics i dos combinats més. Com el gintònic està de moda costava 5 € i com el cubalibre o d’altres sembla que només el bevem els nostàlgics, a 4,5. Veig que comença a donar-me tiquets: 4 de 4€, 2 d’1 i 2 de 0,5 (i a sobre rectificat)
-Molt complicat, no?
-És que ens vàrem equivocar...

Sense comentaris...

UNA DE ELS POLÈMIQUES DE LES FESTES (de moltes que n’hi ha hagut)
L’excap de protocol de Manolito, la Tere Valldepérez va penjar una foto d’una illa de contenidors de l’avinguda de la Ràpita amb brossa per fora mentre passava la processó del dia de la patrona.
L’exdiputada al Congrés i exregidora Lluïsa Lizàrraga va comentar que no hi veia cap maldat, mentre que si que hi havia maldat quan a les anteriors legislatures s’amagaven a l’oposició inauguracions o comunicaven malament l’horari d’alguns actes o feien seure als regidors de l’oposició al darrere de càrrecs del partit sense representació institucional...
I ara resulta que aquestes mateixes persones que feien això volen donar lliçons a l’actual equip de govern. Quina poca categoria!   

ALTRES POLÈMIQUES 
Més inversemblant encara són les polèmiques que sembla que han sorgit sobre els vestits que portava la dona de l’alcalde. Pel que m’han explicat, la Marian, la dona d’Adam Tomàs va assistir a dos actes amb dos vestits força semblants, la qual cosa sembla que va ser la comidilla dels convergents. També perquè dos regidors (un sembla que va ser Ramon Bel) van assistir a un acte amb bermudes...
Ja ho sabeu, a partir d’ara amb vestit i corbata a tots els actes, encara que sigui per a entregar medalles a la piscina i Marian, si us plau... Pren exemple de les primeres dames que t’han precedir a Amposta i que feien el que s’havia de fer en cada moment, fins i tot fer campanya pels seus marits o fer-los costat als plens!
Això sí, tal com te vaig dir la nit de la festa disco, ets l’alcaldessa més guapa que hem tingut a Amposta. Què s’empipin tot el que vulguin! Tu a la teva.

L’ESTELADA DE LA PLAÇA DEL MERCAT
Posat a buscar polèmiques, no me sembla correcte que s’hagi posat una estelada al bell mig de la plaça Berenguer IV (plaça del Mercat)
Primer l’Assemblea Nacional Catalana n’he va col·locar una a la torre de la Carrova  i l’altra a l’escultura de Niebla d’Amposta avança, la que hi ha a la rotonda de davant del polígon industrial de l’Oriola. Però com sembla que no n’hi havia prou amb això, van insistir en posar-ne una altra al lloc esmentat.
Li vaig dir a un dels membres de l’ANC que no me semblava bé i que podien haver posat en un compromís al consistori.
Me va explicar que feia dos anys que s’havia demanant i que ho havia aprovat el Ple de l’Ajuntament...  
-Jo no poso en dubte la legalitat, però ara imagina’t que vinguin els espanyolistes i que vulguin col·locar-ne una d’Espanyola...
-Ho hauria d’aprovar el Ple...
-Evidentment, però si el Ple ho rebutja, ja la tenim liada...  Podrien denunciar-los per prevaricació i més si ens atenem que l’estelada no és cap bandera oficial i l’espanyola sí.


I tu què n'opines?