divendres, 9 de setembre del 2016

SÉ PODRIA FER MILLOR

Carrer tallat just quan comencen les obres. 


He passat darrerament pel carrer Saragossa d’Amposta?

Si heu passat hebreu vist que està tallat en arribar al Pere Mata
Per aquells que no ho sabeu, el carrer Saragossa forma part de la xarxa viària principal d’Amposta. De fet és l’únic carrer que serveix per a comunicar directament l’avinguda Catalunya amb l’avinguda de Santa Bàrbara i el centre de la ciutat.
Jo ho vaig veure ahir casualment i, per sort, anava a peu, per això vaig poder recrear-me en la senyalització. La senyalització (la bona senyalització, és fonamental en qualsevol pla de mobilitat.
Com podeu veure en més detall a la segona foto, hi ha un croquis per a una via alternativa continuant pel carrer Gran Capità, seguint pel lateral de l’avinguda de Santa Bàrbara, etc., etc.

Detall de la senyalització. 
Tot això està molt bé... Però, per què ha d’entrar el conductor fins allí? O dit d’una altra manera molt més entenedora? Per què no s’ha col·locat el senal a la intersecció de l’avinguda de Catalunya? Els veïns del tram anterior del carrer Saragossa ja coneixen la situació i per tant, ja n’hi hauria prou en tallar l’entrada parcialment per a que poguessin entrar fins a els seus habitatges. Si més no, no caldria donar tantes voltes.
Evidentment, penso, quan s’ha de tallar un carrer ha d’estar supervisat per la policia local. Suposo que s’ha fet... S’ha fet?
Fa uns anys, quan les obres envaïen Amposta i sé tallaven molts carrers, la deficient senyalització era el comú denominador de totes les obres, sense excepció.  

Encara recordo una vegada circulant pel carrer Joan d’Àustria (el d’entrada a Amposta pel Grau) un camionet d’una empresa constructora va parar just davant meu i un operari va baixar una tanca i me la va clavar als nassos. Ja no vaig poder passar... Durant aquell temps les empreses constructores deixaven molts de calerons al calaix de l’ajuntament i tenien patent de corsari per a poder fer aquest tipus de coses. 

Entrada al carrer Saragossa.