dilluns, 28 de novembre del 2016

LA CLASSE DE DIBUIX

Estàvem a una classe de dibuix de segon de Batxillerat (Elemental) Era el curs 1969-1970 del CLA d'Ensenyament Mitjà Ramón Fordacell d'Ulldecona. Tenia 12 anys.
A la làmina que havíem de copiar hi havia un martell i un tornavís (si algú ha pensat que hi havia un martell i una falç, error, per aquella època posar aquesta imatge hauria comportat pena de presó) El martell i el tornavís estaven creuats i projectaven l’ombra que era uniforme.
Un dels meus companys de classe va dibuixar l’ombra molt més fosca a la part on es creuaven els dos objectes. Recordo els crits del professor i amb dos llapis li va demostrar que l’ombra era igual en tots els punts, fins i tot al punt d’encreuament.
Mireu si vaig d’haver de quedar impactat per aquella escena que després de quasi 50 anys encara me’n recordo. No obstant he de dir que el professor estava equivocat, ja que, tot i que no és el més normal, de vegades el punt d’encreuament de dos objectes poden projectar una ombra més fosca depenent dels focus de llum que hi hagi.
Per a mostra podeu veure la foto que il·lustra aquesta petita entrada. Com podeu veure se tracta de l'ombra de dues potes de la mateixa taula.