dilluns, 7 de novembre de 2016

LES ELECCIONS GLOBALS

De Vergara a eldiario.es. 
Fa 8 anys vaig parlar més d’una vegada sobre les eleccions dels Estatus Units, unes eleccions que, per la seva transcendència poden acabar afectant a tots els ciutadans del món, d’aquí que les hagi qualificat com a globals.
Llavors tot apuntava a un canvi. Semblava clar que després del mandat del Bush fill, hi hauria una alternança i que seria un demòcrata el nou inquilí de la Casa Blanca. Abans de saber qui seria finalment el candidat demòcrata ja estava clar que fos qui fos faria història: o bé seria una dona o bé un home de raça negra, tal com va passar finalment.
Aquesta vegada no tenia previst parlar del tema, però després de com ha anat la campanya i quan només falta un dia per a la celebració dels comicis, he cregut convenient fer-ho.
A diferència de fa 8 anys, els americans (hauríem de poder votar tots els ciutadans del món mundial) han d’escollir entre dos candidats al menys dolent... A quin país me recorda? Ah, sí! A Espanya!! Bé, aquí, normalment no s’ha d’escollir entre dos candidats, ja que no tenim eleccions presidencialistes (ja ho voldria!) i ho hem de fer entre els dos partits menys dolents... Bé, ara entre 4 (o més segons com sé miri), però la nova situació tampoc ens ha resolt el problema...
A la Hilària me sembla sé li ha passat l’arròs i lo pato (Donald, no?) hauria d’haver estat declarat no apte per a la política. Mare de Déu del Cel (i mireu que sóc ateu!) com pot haver un candidat amb el perfil d’aquest element? I a sobre (més gros encara!) amb possibilitats reals de poder ser escollit president. Què Déu ens agafi confessats!!
Tal com heu pogut comprovar per uns correus que va enviar la Hilària des del seu compte particular, a part dels maldecaps, bé li podrien costar les eleccions. El director de la FBI (la policia federal americana) va decidir tornar a obrir el cas a pocs dies de les eleccions, la qual cosa hauria pogut tenir una transcendència vital. Finalment el tema s’ha resolt dient que els correus no contenien cap tipus de secret oficial ni res il·legal.
I va lo pato i diu que no es pot creure que s’hagin pogut revisar 650.000 correus en només uns dies... I segurament és cert... Però la meva pregunta és: I es poden arribar a escriure 650.000 correus? Què aquesta dona no feia res més que escriure correus? Des del mes de juliol de 1976 quan mon pare va comprar una SIATA, pràcticament cada dia he agafat el cotxe per a desplaçar-me(treball, oci...) i calculo que en 40 anys encara no he arribat al milió de quilòmetres recorreguts... I mira que hi ha dies que n’he fet uns quants! No fa tants anys que hi ha la possibilitat d’enviar correus electrònics!
I Trump? L’angelet del pato, no ha trencat mai cap plat? De moment sembla que fa anys que no ha fet la declaració de la renda o l’equivalent als Estats Units... O sigui, dels impostos que ell no ha pagat algú se’n hauria beneficiat i ara no ha estat així. I, a sobre, diuen que a l’Amèrica profunda, què són els que pitjor s’ho passen, Trump és el clar favorit... Però que són burros? (Sí què ho són, sí...)
A part d’això és misògam (o sigui, odia a les dones si no són per a ...) I encara té dones que li donen suport. És increïble!!  
Ja sabeu que diuen: No hi ha més tonto que un obrer de dretes... I desgraciadament n’hi ha molts! De no ser així cap candidat de la dreta tindria la més mínima possibilitat de sortir elegit.
Mon pare m’ha explicat més d’una vegada que quan els homes van tenir la possibilitat de votar (les dones encara no), els terratinents els tancaven a una estància de casa seva amb menjar i aigua el temps necessari per a que no poguessin anar a votar. A mon rebesiaio li va passar. Aquesta és de les poques maneres que podria guanyar un candidat de dretes.
Trump és de dreta-dreta... (sense matisos) i la prova més evident (a part de tota l’historial que ha acumulat al llarg dels anys) és que fins i tot el Ku Kux Klan li ha donat suport públicament...
Als Estat Units no hi haurà més tonto que l’obres, dona o negre que dimecres votaran per Trump! Per un moment penseu en aquells que, a sobre, reuneixin les tres qualitats o sigui, dona, negra i obrera que voti per Trump! Directament que compri un bitllet d’avió per a l’Argentina i que vagi a visitar-se a un psiquiatra.