diumenge, 27 de novembre de 2016

PARARÁ PAPA. PARARÁ PACHÍN

Euromed aturat a l'estació de l'Aldea el febrer passat. 
Des del passat dissabte 12 de novembre, l’Euromed s’atura a l’estació de l’Aldea.
Aquest mateix dia, la primera cosa que vaig llegir quan me vaig connectar a Internet va ser una entrada a una xarxa social de Dani Andreu, l’alcalde de l’Aldea i amic on compartia la il·lusió que li provocava el fet de veure aturar-se l’esmentat tren a l’estació del seu poble. Però com es diu vulgarment, no tot són flors i violes...  Mai tot són flors i violes...
Com enamorat i defensor del nostre territori, que més voldria jo que l’Euromed fos una eina útil per a desplaçar-nos d’quí cap allà i d’allà cap aquí, però me sembla (i no voldria ser pessimista)que la il·lusió del primer dia per les sabates noves, prompte desapareixerà...
El primer contratemps ja va arribar abans de la primera parada. Per Internet no podien comprar-se anticipadament els bitllets. El segon contratemps, tot i que segurament era conegut per molts, jo me’n vaig assabentar el mateix dissabte:  l’Euromed amb parada a l’Aldea només té porta a Barcelona. Ni a Tarragona, ni a Castelló ni a València...  Exclusivament a Barcelona!
I és que si un tren ha de ser ràpid, el que està clar és que no pot aturar-se a totes les estacions i abaixadors com ho fan la majoria de trens de rodalies. Sempre explico que l’any 1969 (ja ha plogut!) vaig anar amb mons pares a París. Havíem acabat la campanya de la verema a França i els patrons d’un poblet anomenat Rognes ens van portar fins l’estació de Marsella que es caracteritza per haver de pujar 100 escales. Aquell tren (que tenia tota l’aparença d’un Exprés d’aquí), només es va aturar a Avignon, Dijon, Lyon i, finalment, París) En poques hores vàrem creuar pràcticament França.
Des del territori sempre (i quan dic sempre parlo de molts d’anys, de dècades...) s’ha reclamat una cosa: més periodicitat de trens i poder arribar a Barcelona en menys de dues hores. Però els anys van passant (i les dècades...) i a Barcelona sé segueix arribant en 2 hores i mitja i a Tarragona en una mica més d’una hora... És de les poques coses que s’han mantingut sense alteracions durant dècades, tot i els avanços de tot tipus en altres camps. 

Estació de l'Aldea. 
Digueu-me malpensat, però trobo que això de l’Euromed és més una rentada de cara al territori (o potser hauria de dir als polítics del nostre territori?), ja que a la pràctica els problemes que té la línia R16, la línia de rodalies que va des de l’Estació de França de Barcelona fins Ulldecona, seguiran sent els mateixos, sobre tot retards endèmics que pateixen.
Un des problemes que s’hauria de solucionar, fins i tot abans de que parés l’Euromed a l’Aldea (fet que ja és impossible) seria acabar la doble via entre L’Hospitalet de l’Infant i Tarragona. Us sembla normal que mentre els governs espanyols impulsen l’alta velocitat al llarg i a l’ample de la pell de brau, en ple segle XXI encara hi hagi trams d’una sola línia? A mi me sembla un fet inversemblant i més propi de països desenvolupats que no del nostre.
Acabaré explicant el títol, ja que potser hi hagi algú que igual no l’ha comprés.
Hi ha un vell acudit, potser tan vell com jo, que diu que un pare (papa) va portar al seu fill (Pachín) a veure per primera vegada el tren. Van arribar a l’estació i al cap d’una estona veuen un tren que s’apropava i el xiquet li pregunta a son pare:

Estació de França (Barcelona) 
-Parará papa?

I el pare li va respondre:

-Parará Pachín...

I així repetint pararà papa, pararà Pachín diuen que es va inventar la música...

Més que inventar-se la música a mi me sembla una gran presa de pèl...