diumenge, 27 de novembre del 2016

QUAN OBRES EL DIARI

Quan obres el diari estàs preparat per llegir notícies dolentes (desgraciadament la majoria), de no tan dolentes i alguna de bona. El que mai t’esperes és donar la vota a la pàgina i veure alguna cosa que, d’entrada té sona i quan t’hi fixes més veus que la coneixes, que t’és propera.
Coses així passen de tant en tant... Tan de tant en tant que quan passa no te’n recordes de l’anterior vegada que va passar.
Avui m’ha passat. A les pàgines centrals del Periódico, aquelles que només llegeixen aquells a qui els agrada llegir molt i coses diferents que no siguin estrictament notícies, he vist una vella cara coneguda: la de Javier Subirats.
Si Javier, el germà bessó d’Amador, que tenen un germà més gran que es diu Òscar i que viu a València... Encara no? El seu pare es diu Manuel i com ha fet tota la vida fiu a Freginals i fins fa poc era copropietari del Racó de la Pilar de Gaspar, la finca al costat del camí Vell de Freginals on ara està Temps de Terra.
Se tractava d’un petit reportatge del poble dels Freginals, un dels 332 pobles de Catalunya que té menys de 500 habitants i que ara estaran recollits al llibre Microcatalunya de Marc Serena i Edu Bayer, publicat per Edicions Sidillà i que es posarà a la venda a partir del 28 de novembre al preu de 23,50€. Ja es pot reservar per Internet.

Al llibre, que té 344 pàgines hi surten fins a 45 micorpobles i Freginals no és l’únic que hi surt de les Terres de l’Ebre, ja que també té un capítol Alfara de Carles , Caseres, Vinebre i la Pobla de Massaluca.