dilluns, 12 de desembre del 2016

‘LOS SOLIDARIOS’?

En arribar a treballar aquest matí, alguns s’han fixat en una pintada que han fet durant el cap de setmana a la façana de l’Administració de l’Agència Tributària.
La pintada consta de 3 parts: un text (los solidarios) i dos símbols (un anarquista dibuixat sobre el rètol del logotip de l’Agència i l’altre ocupa)
Per tant, sembla clar la identitat de l’autor (o autors de la pintada), però que han volgut expressar amb los solidarios? Què no som solidaris?
La pregunta és: Què tal vegada ho hem de ser de solidaris?
Ser solidaris vol dir perdonar els deutes a tots aquells que diguin que no els poden pagar?
Som els funcionaris de l’Agència Tributària els que donem la cara davant el públic que s’apropa fins la nostra oficina, però l’Agència Tributària és alguna cosa més: és l’organisme responsable de recaptar els grans impostos estatals per a que puguin funcionar tots els serveis públics (sanitat, ensenyament, seguretat ciutadana...)

Tal com m’ha dit aquest matí Xavier Dalmau, el cap de la nostra oficina (que tampoc comprenia bé que volia dir la pintada):

-Si precisament som els més solidaris, ja que tot el que es recapta sé reparteix... Entenc que puguin discrepar de la manera com sé reparteix... No entenc això de ‘los solidarios’...

Personalment la pintada no m’ha produït ni fred ni calor, però m’ha servit per a fer una nova entrada al meu blog. De totes maneres voleu que us digui que penso? Què l’ha fet algú que està emprenyat perquè sé li ha cobrat (o sé li està intentat cobrar) alguna multa (potser de transit) i no la vol pagar.

Trobeu què un dia podem arribar a treballar i trobar-nos l'oficina ocupada?