dissabte, 25 de febrer del 2017

MAI PLOU A GUST DE TOTHOM

No es pot negar que el nou equip de govern d’Amposta, després de més d’un any i mig al càrrec, està treballant per a canviar algunes coses. Es podrà discutir que si en més o menys encert, però si ens fixem detingudament en la seva obra de govern, serà fàcil adonar-nos-en de que coses que governs anteriors marcaven com a impossibles, el nou equip encapçalat per Adam Tomàs les han fet possibles.
Uns exemples. Comprar el Centre de Rehabilitació del carrer Amèrica i pel qual es pagaven més de 12.000 euros mensuals de lloguer amb dret a compra, que és el que finalment s’ha fet. També s’ha comprat l’antic Sindicat, a l’avinguda de la Ràpita i que tot i que encara no sé sap quin ús sé li acabarà donant, seria un bon lloc per a construir un nou hotel d’entitats, ja que la vida associativa a la nostra ciutat segueix creixent a bon ritme i es precisen nous equipaments per a donar cabuda a les diferents entitats. Durant la campanya electoral de 2011, CiU es va treure del barret un nou CAP que, finalment, ara, després de quasi 6 anys, ha vist com començaven les obres a l’agulla entre els carrers Sebastià Juan i Arbó i passeig dels Xipresos.  
Però a Amposta sé segueixen fent tota mena d’actes: lúdics, culturals, esportius... Alguns d’ells de llarga tradició (festes majors, fira de mostres), d’altres no tant (Carnaval, Festa del Mercat a la Plaça) i d’altres molt més recents (com la Runners Series que es van fer només fa uns dies o el Food truk que es va fer l’any passat i que sembla que aquest any es repetirà)
La Runners Series es tracta d’una cursa a peu per diferents carrers d’Amposta, entre els quals l’avinguda de la Ràpita i el carrer Tarradellas. Tal com es fa en casos com aquests, s’anuncia amb molta antelació la data, l’horari i el traçat. Tot i que com és habitual, no tothom se’n assabenta del fet... Es comprensible.
El que més costa d’entendre és la poca paciència i comprensió d’alguns. El dia següent, un restaurant de la zona es queixava per haver tallat el carrer justament a l’hora dels esmorzars... Com si la clientela no hi pogués accedir caminant...
Però encara més polèmica ha portat l’avançament d’una setmana del Carnaval. He escoltat molts comentaris al respecte:

-A veure per què han hagut d’avançar-lo una setmana...?

El motiu (tot i que ningú m’ho ha dit de forma oficial) és perquè el proper cap de setmana sé celebra la Festa de la carxofa; o sigui, aquest any hi ha coincidència entre aquesta festa i el Carnestoltes.
Diumenge vaig anar a la carnisseria del barri per a comprar alguna cosa per a menar-nos-la d’entrant. La propietària estava parlant del tema amb una clienta. Vaig voler posar-hi cullerada...

-Però què més dóna... Si el Carnaval cada any cau en una data diferent... –li vaig dir-.

-Sí, ja ho sé... Jo me queixo perquè la propera setmana els xiquets faran festa al cole dos dies i els tindré per casa...

Però això no passa tots els anys, que els mestres fan dos dies de festa la setmana següent al Carnaval... I sinó els fan aquesta setmana, els faran una altra, ja que hi tenen dret.
Després d’això, arribo a la conclusió que hi ha molta gent que es queixa per queixar-se. Serà perquè acostumen a votar partits de diferent color al que governa Amposta o serà per un altra cosa que no acabo d’endevinar...
I no, abans de que algú ho pensi, no és el mateix... Jo me queixo pels comportaments incívics de molta gent, però no per coses com les que acabo de comentar.