dissabte, 4 de febrer del 2017

TAPAR-SE LES VERGONYES

Un dels temes de debat d’aquests darrers dies està sent el nou cop contra el finançament il·legal del Convergència amb el registre de diverses oficines i la detenció de dirigents vinculats a l’antiga Convergència i que formaven part del cercle més íntim de l’expresident Arturo.
Des de les files independentistes es vol relacionar aquest nou cop policial amb el procés i posen èmfasi en que el proper dilluns han de declarar en seu judicial el propi Arturo i les exconselleres Ortega i Rigau.
Tot i que pugui ser així (ja sé sap que el poder nacionalista espanyol farà tot el que estigui a les seves mans per torpedinar el procés català), quan vaig començar anar a l’escola, D. Pedro, el primer mestre que vaig tenir me va ensenyar que el 2 sempre va darrere de l’1.
Què intento dir amb això? Que si el primer fet, el del més que suposat finançament il·legal de CDC no s’hagués produït, el jutge no hauria ordenat a la Guardia Civil l’escorcoll de les oficines de les empreses que van realitzar les obres que estan sota sospita.
Però es clar, a CDC els hi convé més dir que tot això és un atac contra Catalunya i les seves institucions que no reconèixer que efectivament es va estar finançant il·legalment de les empreses adjudicatàries a través de la seva fundació CATDEM i camuflades com a donacions a la citada fundació.

Què ens volen fer creure ara? Que ells sempre han estat els bons de la pel·lícula i la resta hem anat en contra seva perquè som dolents, dolentíssims...
Durant els darrers anys, quants casos de corrupció hi ha vinculats a càrrecs de Convergència?
Tot i que també han sortit a la llum casos de corrupció vinculats a càrrecs del PSC, Unió Democràtica de Catalunya i d’altres, la majoria i els més grossos afecten de ple a l’antiga Convergència, fins el fet d’haver vist con sé li embargaven la majoria de les seus socials (entre elles la d’Amposta) i fins i tot li va costar la pèrdua del seu nm (tal i com ho recordava l’altre dia un contertulià televisiu)
O és que algú es pensa que la refundació del partit s’ha fet perquè sí? Si s’ha fet és per un intent de passar pàgina i oblidar-se el més aviat millor de l’etapa de Jordi Pujol i els principis de la de Mas.
Els mitjans informatius coincideixen que els detinguts de dijous eren tots estrets col·laboradors de Mas. Per tant, que ningú me vingui ara dient que Mas no sabia el que estava passant al seu costat, tal com han fet altres il·lustres com Mariano Rajoy o Esperanza Aguirre.
Sobre aquest tema us remeto a la informació que publica el Confidencial. Segons diu aquest diari digital, Mas va manar encriptar (Ocultar dades mitjançant una clau perquè no puguin ser interpretats pels qui no la tenen) el seu mòbil per a poder parlar amb aquest cercle d’íntims sense que ningú pogués punxar el telèfon i, per tant escoltar les seves converses. Una cosa així només la fa algú que té alguna cosa per amagar. Clar i català... O creieu que hi ha un altre motiu per a fer-ho.
El Confidencial explica amb prou detall del sistema que es va fer servir per a encriptar el telèfon de Mas per a poder parlar amb Sixte Cambra, Antoni Vives, Andreu Viloca i els altres detinguts.
Per a un nouvingut a la política, potser les explicacions que s’han dotat des de la nova formació PDECat li complauran i les donaran com a bones, però els que ja som una mica veterans en aquest terreny saben dels tripijocs que fan servir normalment els polítics per tapar-se les vergonyes.  
A mi no me val que me diguin que tot el que han fet ho han fet per Catalunya... Ho han fet per ells i el seu partit.
Acabaré amb una anècdota. S’apropaven unes eleccions municipals i estava passant la tarda per un poble costaner de les nostres comarques. Vaig trobar-me amb coneguts i sense voler-ho vàrem acabar parlant de política. Un nebot seu repetia candidatura per a tornar a ser l’alcalde del poble.

-Tu saps el que treballa per al poble...? No crec que hi pugui haver ningú que hi dediqui tant de temps com ell...

El nebot va repetir càrrec... Però anys més tard el van imputar per haver comés irregularitats i va haver de residir durant un temps a El Catllar.
A part d’això va deixar el seu poble endeutat fins les celles.