diumenge, 12 de març del 2017

PER A REFLEXIONAR UNA ESTONA

Avui, i sense que serveixi de precedent, us poso dos exemples gràfics sobre el comportament de dos conductors, a la vegada que us donaré les solucions més apropiades per a cada un dels casos.
La primera foto està feta a Tortosa, al carrer la Ràpita del barri de Ferreries. Com veieu una furgoneta ocupa totalment el pas de vianants i tota l'amplada de la vorera, obligant als vianants a baixar a la calçada. La furgoneta en qüestió pertany a l’establiment del costat.
La solució seria o bé col·locar un gual en el cas de que la furgoneta pogués entrar i sortir del magatzem o bé habilitar una zona de càrrega i descàrrega.


La segona foto està feta al carrer Murillo d’Amposta. Con veieu un camionet també ocupa totalment el pas de vianants. Vull pensar que estava descarregant mobles.
La solució passaria per sol·licitar a la policia local que reservessin un espai per a poder fer la seva feina.
En tots dos casos, a l’ocupar el pas de vianants, es dificulta el pas de les persones que van a peu, però sobre tot d’aquelles més febles, com per exemple les que tenen mobilitat reduïda (con les persones grans i discapacitats físics) o les que van amb cotxets de nadons.

Ja sé que de vegades la solució comporta una feinada , però les ciutats serien molt més humanes si tots poséssim una mica de la nostra part.


Reflexioneu-hi una estona... Gràcies.