dissabte, 29 d’abril del 2017

Aguirre: ¿escac a la dama o taules?

Director

Rajoy, amb el judici de 'Gürtel' trucant a la seva porta, podria seguir l'exemple de Cifuentes: fer net i de passada deslliurar-se de la seva última antagonista al PP


Entre sanglots, Esperanza Aguirre es confessa "commocionadíssima" per la detenció d'Ignacio González, acabat d'imputar en l'enèsima trama de corrupció que enfanga el PP. Fa un temps puntualitzava l'expresidenta madrilenya que només dos entre centenars de col·laboradors li havien fet "llufa". El cert és que n'hi va haver més, però és la metamorfosi de González, el seu vicepresident i successor a la Comunitat de Madrid, la que confirma que sota l'ègida d'Aguirre el Govern i el partit van adquirir aspecte de fangar.
Amb la seva habitual desimboltura, Aguirre suma diversos lustres saltant entre bassals de corrupció i fingint que no taquen la seva immaculada figura. Fins a presumir, ara davant el mateix tribunal, que va contribuir a desmuntar "sense saber-ho" la trama Gürtel, al frenar una fosca operació urbanística que, assegura, va conèixer al mateix temps que Mariano Rajoy.
Políticament, la seva presumpció d'innocència empal·lideix davant la solidesa de les evidències: estan empresonats González, la seva mà dreta al Govern, i Francisco Granados, la seva mà esquerra al partit; té imputats diversos exconsellers per les trames Púnica i Gürtel; i ella mateixa reconeix que, al destapar-se aquesta última,no va deixar de contractar els serveis de Francisco Correa.

EL CORATGE DE CIFUENTES

Al dimitir com a líder del PP, Aguirre va dir assumir la seva "responsabilitat política 'in eligendo' i 'in vigilando'": per promocionar Granados i per no supervisar el finançament del partit. Va conservar, això sí, el seu únic càrrec públic de portaveu a l'Ajuntament de Madrid, que en aplicació de la seva pròpia doctrina ara hauria de deixar a fi d'expiar les seves responsabilitats polítiques pel desfalc al Canal d'Isabel II. Descobert, per cert, gràcies al coratge de la presidenta Cristina Cifuentes, segons sembla l'única dirigent popular en veritat disposada a fer net del passat.
Com Cifuentes, Rajoy tindria ara l'oportunitat de fer escac a la dama i alliberar-se finalment d'Aguirre, la seva última antagonista al PP. Però, amb el judici de 'Gürtel' trucant a la seva porta, no és descartable que pacti, de nou, unes plàcides taules.