diumenge, 7 de maig del 2017

González, Rubalcaba i Zapatero han de demanar perdó...

M'ha sorprès que els companys exsecretaris generals no hagin demanat disculpes encara pel seu error de recolzar Rajoy


I han de fer-ho aviat. Com més aviat ho facin, millor, menys se'n ressentirà la seva credibilitat. Fa uns mesos van fer sentir la seva respectada veu per fer-nos saber que només hi havia una opció per a Espanya: deixar que Rajoy tornés a formar govern. Ens ho van dir fort i clar. Tota la resta era aventurerisme polític impropi d'un partit respectable com el PSOE. Per actuar amb tanta responsabilitat van emparar, com a mínim, un insòlit cop palatí per carregar-se el llavors secretari general, Pedro Sánchez. Van aconseguir el que perseguien amb aquest acte infame: donar-li el Govern a Rajoy. Van portar després la seva responsabilitat històrica fins a recolzar públicament, el 26 de març passat, la presentació de la candidatura de Susana Díaz a les primàries socialistes, una vegada més l'única opció possible per portar el PSOE pel camí de la victòria...
M'ha sorprès enormement que l'atac de responsabilitat que van patir, des del primer d'octubre passat, no hagi provocat que els citatscompanys exsecretaris generals hagin demanat disculpes pel seu error, el seu immens error, de tacar la història del partit que tant estimen impulsant a la presidència del Govern d'Espanya un president del PP (Rajoy) sota el mandat partidari del qual de 14 anys no han parat d'acumular-se casos de corrupció a tots els territoris on ha governat.

DUES PREGUNTES

Veient les últimes detencions ordenades pels jutges que fins i tot han provocat insòlites dimissions al PP, dues preguntes...
¿No en sabien res els nostres il·lustrats companys? En aquest cas, si demanen perdó, de forma ràpida i clara, potser sabrem disculpar-los demanant-los, això sí, que no tornin a sortir en tromba de la seva jubilació per 'salvar' el partit.
¿Ho sabien però van preferir deixar governar la dreta abans que complir amb el mandat de la ciutadania que, a raó de dos de cada tres, vam votar en dues ocasions contra el PP? En aquest cas el millor que poden fer, si de veritat respecten el partit i els ciutadans que al votar-los els vam donar tot el poder democràtic, ésdesaparèixer de l'escena pública i evitar-nos haver de recordar com ens han avergonyit. Davant de nosaltres mateixos, els socialistes, per haver-los recolzat en el passat, i davant la societat, per una última actuació tan vil.
Malgrat tanta vergonya, els militants socialistes sabem que ara el futur del partit està a les nostres mans. I actuarem, com sempre hem fet, amb la responsabilitat històrica d'oferir a la societat un instrument de canvi democràtic que persegueixi la llibertat, la igualtat i la justícia social. Per fer-ho apartarem, amb el nostre vot individual i secret, tots aquells que hagin facilitat que la ignomínia, la deshonestedat i la poca vergonya segueixin governant a Espanya.