dimecres, 21 de juny de 2017

TORTOSA: EL NOU HOSPITAL, EL TERCER INSTITUT I ELS APARCAMENTS DE LA ‘RESIDÈNCIA’

Aparcaments habilitats al fossat del costat de la muralla.
En els 31 anys que treballo a Tortosa he sentit moltes vegades que a Amposta que havia crescut més i que s’hi havien fet moltes més inversions que a Tortosa. Des del meu punt de vista és una simple apreciació de la gent de Tortosa que s’inclouria en aquella eterna rivalitat entre totes dues poblacions. Només un exemple: La inversió que es va fer pel pont del Mil·lenari deu de ser més gran que totes les inversions que s’hagin pogut fer a Amposta i això que, segons diuen, no està acabat...
Però anem a les infraestructures que anuncia al títol: El nou hospital, el tercer institut i els aparcaments del Verge de la Cinta (tot i que també podria parlar de les piscines o de les obres del pont de l’Estat...)
La Consellera de Salut de l’època del Tripartit, la socialista Marina Geli va anunciar un nou hospital a la zona de la farinera, es a dir, a tocar de l’Eix de l’Ebre, entre el polígon de la Ravaleta i la plaça Corona d’Aragó (o Quatre Camins) Però com que l’anunci de la consellera es va fer en època electoral va sonar a això: A electoralisme... Tot i que es va arribar a presentar un projecte quasi ningú s’ho va creure... I, evidentment, els primers en criticar-ho van ser els de CiU. Era l’any 2010 i aquell any Mas va guanyar les eleccions autonòmiques i el projecte es va haver de guardar per algun calaix.
Però el que me va cridar poderosament l’atenció és que fa uns mesos el Sr. Ferran Bel digués que tenia unmillor emplaçament per al nou hospital... L’any 2010 no era viable i ara de repent ho és? Tan han canviat les coses en 7 anys?
Per cert, sense saber quin seria el nou emplaçament anunciat pel Sr. Bel, el de l’antiga Farinera me sembla molt apropiat ja que és una zona amb unes excel·lents comunicacions.  
La passada setmana el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució presentada pel PSC per a construir untercer institut a Tortosa. Hi van votar a favor el propi PSC, Catalunya Sí Que es Pot, el PP i C’s; en canvi JxS hi va votar en contra i si es va aprovar va ser gràcies a l’abstenció de les CUP. Però tot hi haver-se aprovat, el Govern de la Generalitat ja va dir que de moment no se faria.
I què és el sorprenent d’aquest cas? Que els partits que conformen JxS són el PDeCAT, ERC (tot i que també hi ha independents), precisament el mateixos partits que governen Tortosa. Tot i això, encara no he sentit ni al Sr. Bel, ni al Sr. Monclús, cap d’ERC dir res sobre aquest tema. És que el govern de Tortosa no volen un tercer institut? Per la informació que he pogut recavar sí, ja que fa uns anys es va fer una cessió de terrenys per part de l’Ajuntament a la Generalitat.  
I ja per acabar parlaré dels nous aparcaments que s’han projectat o s’estan projectant a l’Hospital Verge de la Cinta. És evident que la manca d’espai per aparcar és alarmant i les zones habilitades són més pròpies d’un país del tercer món que no d’una societat com la nostra. Si ho recordeu l’any passat vaig fer un post sobre els aparcaments de la vergonya.
Fa un parell de setmanes les CUP de Tortosa van demanar a l’equip de govern que els nous aparcaments fossin gratuïts i que no s’havia de fer negoci a costa del sofriment. I sé que des de la Federació de Veïns d’Amposta també se vol fer pressió en aquest sentit. Si després s’acaba cobrant, no serà perquè no se’ls hi ha demanat en temps.
Per cert, ¿no veien una contradicció entre que es projectin uns aparcaments a l’Hospital de Tortosa i les declaracions de Ferran Bel sobre una nova ubicació d’un futur nou hospital? Jo sí.
Des del meu punt de vista és una incongruència projectar uns aparcaments a, vell hospital i estar pensant en un de nou.
Però com sovint la política no té lògica, tot és possible... Així hi hauran dues inauguracions!
I com que ho acabaran pagant els de sempre, per tant, no passa res...