diumenge, 23 de juliol del 2017

DIARI DE VACANCES A GALÍCIA. DIA 6: RIBADEO I LA PLATJA DE LES CATEDRALS

Quan vam planificar les vacances a Galícia, si una visita teníem clara era la de la platja de les Catedrals, a Ribadeo, un poble limítrof amb el principat d’Astúries.
Quan pel matí vam arribar al poble, ja es podien veure els preparatius de la festa dels Indians que començava el dia següent. En arribar a la majoria de les nostres destinacions o bé s’havia acabat la festa (Burgos, Lugo) o bé anava a començar (Betanzos, Ribadeo) Coses del destí...
Del poble de Ribadeo cal destacar la seva plaça d’Espanya amb els seus edificis d’estil indià com per exemple la casa de los Moreno que, com d’altres, està en restauració i que, des del meu punt de vista podria formar part del passeig de Gràcia de Barcelona tal i com els hi vaig dir a uns turistes barcelonins.
Després de dinar al restaurant del Club Nàutic, vam fer una mica de temps esperant que es fessin les 8 de la tarda, l’hora que començaria (poc més o menys) la baixamar que és la ideal per a visitar les Catedrals.
Primer vam donar un tomb pel poble i quan ja vam pensar que estava tot vist, vam marxar cap a la citada platja per a recórrer els senders habilitats que hi ha i poder-les veure des de dalt, tot i que és més impressionant fer-ho des de baix.
Cal reconèixer que la platja de les Catedrals és un lloc únic, un capritx de la naturalesa i un lloc ideal  per a fer-hi fotos. I sinó que li preguntin a la meva dona que no va parar de fer-ne... Què les faci jo ja és més normal.  

L’ADVERTIMENT
Tot i que la visita a les Catedrals és gratuïta, durant unes setmanes de l’estiu cal inscriure’s prèviament per assegurar-se poder-hi entrar. Segons la web a partir del dia 7, el següent a la nostra visita. No obstant a l’oficina de turisme de Lugo ens van dir que ens registréssim igualment, però en arribar allí no hi havia cap tipus de control.
Si les visiteu alguna vegada recordeu-vos-en també de mirar les hores més idònies per a fer-ho.

L’ANÈCDOTA
Quan anàvem a seure’ns a la taula del restaurant, a la taula del costat hi havia una família de 3 membres. El xiquet portava una camiseta de l’Osasuna.

-Sou de Pamplona? –Els hi vaig preguntar- Ho dic per la samarreta que porta el xiquet.  
-Sí –Me van respondre-

-I què, fugin dels Sanfermins?

Has donat al clau –Me va respondre la mare-



ENLLAÇOS: