dijous, 3 d’agost de 2017

DIARI DE L’AGOST. DIJOUS 3

MÉS OBRES...
Ahir a la tarda, en passar pel costat del Centre d’Art Lo Pati, vaig veure un grup compressor d’aquells que donen llum quan no hi ha subministrament elèctric. Per un moment vaig pensar: Què els hi ha tallat la llum? Però ràpidament vaig veure que no, només vaig haver de fer unes passes més per veure que s’hi feien obres al Museu de les Terres de l’Ebre. Com vaig veure els aparells de climatització pel terra, vaig pensar que les obres anaven sobre això, sobre el sistema de climatització del museu.


EL PLE DE DILLUNS
Casualment vaig poder veure els minuts finals del ple de dilluns passat de l’Ajuntament d’Amposta pel Canal 21 Terres de l’Ebre. Mons pares el van seguir tot i me van dir que va durar hores... M’hauria agradat veure el debat de la moció que va presentar el regidor German Ciscar on demanava la renuncia del regidor de Personal Tomàs Bertomeu, però com vaig llegir el comentari que va fer l’Alcalde Adam Tomàs pel Facebook on deia que el que exposava el regidor de l’oposició era tot mentida, me puc fer una idea de com va anar el debat.
Quan ho vaig començar a veure hi havia una intensa discussió entre el portaveu del PSC Francesc Miró i l’Alcalde per l’ús polític que s’havia fet de la dimissió del director del Pati. No ho vaig acabar d’entendre però me va semblar que algú havia fet un comentari sobre que els membres del grup socialista eren uns ineptes i que l’Alcalde l’havia donat la seva aprovació a l’escrit. El tema va acabar quan Adam Tomàs va dir que si se sentia ofès per aquelles paraules que ell no havia pronunciat, per la seva part les retirava.
Isabel Ferré del grup de CiU va parlar sobre els guals, un tema que ha sortit darrerament per algun grup de Facebook i sobre el que jo mateix hi  vaig posar cullerada. Li va preguntar a l’Alcalde quants feia que no havien fet cap revisió i Tomàs li va replicar que li digués ella, ja que l’actual equip de govern, amb els dos anys que portaven al capdavant de l’Ajuntament no n’havien fet cap. No va obtenir resposta... De totes formes, la portaveu de CiU va apuntar de posar uns xips a les plaques per a controlar el pagament des de l’oficina de Gestió Tributària del propi Ajuntament.
El que queda clar és que els polítics llegeixen els comentaris que es fan a les xarxes socials, tot i que des de el silenci. Si al final aquests comentaris, sovint llargament debatuts, serveixen per alguna cosa, hem de donar com a bona la funció que tenen aquests fòrums.


LES OBRES A LA CARRETERA DE LA CARROVA
Tal cm us deia fa un parell de dies, s’hi fan obres a la carretera de la Carrova o l’Eix de l’Ebre o la C-12, com vulgueu dir-li, tot i que encara no tinc massa clar que s’hi està fent. Penso que es tracta de substituir la tanca que separa la carretera del canal. Aquest matí s’hi estava donant pas alternatiu mentre un operari des d’un camió repartia cons al llarg de la carretera. I jo pregunto: Com que les obres comencen a partir del pont per on s’entra a l’escorxador de PADESA, no seria molt més pràctic i fins i tot lògic, que es desviés el trànsit per l’antiga carretera? Quines ganes de complicar-se la vida i complicar-nos-la als usuaris!
Finalment en tornar de Tortosa he pogut veure que s'està fent. No s'està traient la tanca del costat del canal, sinó que se'n està posant de nova a l'altre costat, al dels horts. Com podeu suposar la tanca que s'està posant és aquella tan temuda i odiada pels motoristes... No es va aprovar que s'havia de treure tota? Però és que algú s'ho va creure? 


CONTROL DELS MOSSOS
En arribar a la rotonda dels nusos, just on comença el carril per accedir al pont del Mil·lenari, dos cotxes patrulla dels Mossos i tres agents mirant fixament cap al Sud, es a dir, segons s’arriba d’Amposta o de Santa Bàrbara. Semblava que tenien clar que era el que estaven buscant...


AMB 222 MILIONS D’EUROS...
Segurament la xifra us sonarà d’alguna cosa... Premi! El preu de la clàusula de rescissió del contracte de Neymar Jr. Avui el Periódico posa uns exemples sobre l’equivalència dels 222 milions d’euros: 2 camps de futbol com el de l’Espanyol, 24 centres d’atenció primària com el que es va fer al barri de la Mina de Barcelona, 2 vegades el que destina el Govern d’Espanya per a lluitar contra la pobresa infantil o 55 milions d’hamburgueses!

No us podeu perdre l’article que publicaré diumenge que ve sobre el traspàs del jugador brasiler al PSG.