dimarts, 8 d’agost del 2017

DIARI DE L’AGOST. DIMARTS 8

De Malagón.
‘QUIEN NADA NO SE AHOGA’
Rajoy va anunciar ahir que d’aquí a l’1-O no pensa fer res: Nada.
I jo pregunto? Algú s’esperava que fes alguna cosa? 
Quan Rajoy era un xiquet, son pare li va dir: Tu fill meu no has de fer res. Espera que passi el temps, ja que el temps tot ho arregla... Si ho fas així no t’ofegaràs, perquè ja saps que diu la dita: ‘Quien nada no se ahoga’.
Si ho recordeu, ni quan va guanyar les eleccions sense majoria absoluta va fer res per a que el Borbó el designés candidat a la presidència del govern. Per tant, no és gens estrany que se’l conegui com Don Tancredo (figura de la tauromàquia que consisteix en quedar-se immòbil) Un apel·latiu ben guanyat, sense dubte.

LA POLÈMICA DEL TURISME
La polèmica oberta a Barcelona ja fa massa dies que dura i de moment no es preveu que s’acabi, al menys bé. Sembla ser que amb la taxa turística que aplica l’ajuntament no n’hi ha prou... De fet no n’hi ha ni per començar.
Barcelona és una destinació turística de primer ordre i la marca més important de Catalunya, fins i tot per sobrer d’aquesta. Tot i que és evident que Catalunya té importants actius turístics, Barcelona aglutina la major part del patrimoni d’Antoni Gaudí a part d’altres atractius i una variada i extensa oferta gastronòmica.
El problema és que no tots els turistes són iguals: Mentre uns gasten milers d’euros cada dia, d’altres s’allotgen pisos turístics il·legals i mengen als restaurants de menjar ràpid. I es clar, els uns són els bons turistes i els altres el dolents.
Però quan parlem de turistes, a qui ens referim? ¿Només els guiris, a aquells que es passegen per les Rambles amb un barret mexicà o també els catalans quan visitem Barcelona per anar a veure una obra de teatre o portar els fills al zoo? A veure si al final ens sentirem estranys a la nostra pròpia terra. 
   
CATALUNYA JA NO ACABA A L’EBRE
Sempre ens hem queixat quan llegim allò de Catalunya acaba a l’Ebre, però ara resulta que no és així...    
Ara sembla que acaba a l’Ametlla de Mar! Al menys per a l’avioneta d’Òmnium que aquest estiu sobrevola la costa catalana amb una pancarta reclamant democràcia i que en arribar a la Cala, gira cua...
¿És què l’Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, Amposta, la Ràpita i Alcanar (la resta de poblacions amb platja del litoral ebrenc) no són de Catalunya? ¿O és què simplement no els importem massa?