dimecres, 9 d’agost de 2017

DIARI DE L’AGOST. DIMECRES 9

LES CONTRAVERTIDES VAGUES
La setmana passada vaig publicar un post sobre la manifestació de la plataforma Prou, AP-7 gratuïta ja!!, tal com faig cada vegada que hi assisteixo. Sobre aquest post me van deixar un comentari que, resumint, me deien: Podríeu fer una altra mena de reivindicacions perquè me molesteu quan vaig a treballar. També me proposava que adoptessin altres mesures sense especificar.  
Ho vaig llegir des del mòbil i vaig decidir no contestar. I no ho vaig fer perquè des del mòbil me costa més, però també una mica per mandra... ¿Què li havia de dir a algú, que tot i que me deia que estava al nostre costat, no s’havia manifestat mai al respecte? Tal com ja he escrit més d’una vegada, la nostra reivindicació va lligada a la incomprensió de molts, sobre tot d’aquells als qui els afecten els talls que realitzem.  
Avui en dia, on les xarxes socials dominen una gran part de les comunicacions humanes, qui no està informat de quin dia i a quina hora se talla la carretera és perquè no vol. Al Facebook hi ha una pàgina que porta el nom de la plataforma i on, a part de les notícies relacionades amb l’N-340, AP-7, etc. també s’informa sobre els següents talls: dia, hora i llocs (ja que normalment n’hi sol haver més d’un)
El moviment veïnal és assembleari i, per tant, les mobilitzacions i tota mena d’actes que es fan, s’acorden durant les concentracions. Si algú té propostes per fer, que vagi als talls i que les faci. Seran ben rebudes.  
A l’aeroport del Prat, els treballadors d’Eulen també han rebut la incomprensió per part de molts usuaris. Tot i que els hi pot semblar bé el que demanen, haurien de manifestar-se sense molestar els passatgers.
Segurament aquestes persones insolidàries mai han fet una vaga i, si l’han fet, m’agradaria que m’expliquessin les seves experiències per a veure quines mesures van prendre.  

LLAMAZARES I GARZON
Només llegir els seu cognom, estic segur que sabeu de qui us vaig a parlar. Gaspar Llamazares va ser coordinador general deIzquierda Unida i diputat al Congrés i Baltasar Garzón, a part de jutge estrella, també va entrar en política de la ma de Felipe González, tot i que van trencar peres aviat.
La notícia va saltar fa un parell de dies. Llamazares i Garzón han registrat un nou partit polític que té per nom d’Actúa. Tot i això encara, segons els seus impulsors, encara no està clar que s’acabin presentant a unes eleccions, ja siguin autonòmiques, generals o europees.
Per la seva part, Llamazares ha manifestat que els seu compromís amb Izquierda Unida (ara n’és el seu portaveu al parlament autonòmic asturià), acabarà amb la legislatura.
Pel tarannà de tots dos, pressuposo que el nou partit serà d’ideologia d’esquerres... Fa falta un nou partit d’esquerres a Espanya? A mi me sembla que no. Que l’oferta existent ja és el suficientment àmplia com per a que, a l’hora de votar, es pugui triar en funció de qui creguin que els representa millor.
Me sembla que en aquest país hi ha massa egos i que tots volen tenir la seva parcel·la de poder. Ja sabeu que més val ser cabeza de ratón que cola de león...  
Per cert, per al nou partit, Llamazares i Garzón podrien buscar algú que es digués Melcior... Així ja tindrien el trio dels Reis Mags complet.