dimecres, 2 d’agost del 2017

DIARI DEL MES D’AGOST. DIMECRES 3

AGENTS CÍVICS

L’Ajuntament d’Amposta ha anunciat la creació de la figura de l’agent cívic que tindran la missió d’informar i fer pedagogia en civisme, fent èmfasi amb la correcta utilització de les illes de contenidors , per evitar actituds incíviques (segons s’explica al Facebook oficial del propi Ajuntament)
Benvinguts siguin els nous agents! I molta sort a l’hora de realitzar la seva tasca! Després de la preocupació que he mostrat durant anys pels problemes existents a la nostra ciutat referent a la neteja i circulació, només faltaria que quan es pren alguna mesura per a mirar de solucionar els problemes, no me’n alegrés.
Però no ho tindran gens fàcil. Alguns dels comentaris que he pogut llegir al Facebook ja ho deixen entreveure. He dit alguna vegada que el límit del que està bé i està malament és el nostre. Per baixa d’aquest límit tot és tolerable i per damunt d’ell s’hauria de perseguir sense treva els infractors.
Per a que la mesura tingui l’èxit que cal esperar, el suport de la policia local és imprescindible, ja que me tomo que si fan la tasca que se’ls hi ha encomanat, les sortides de to per part dels incívics serà una constant, al menys fins que no s’acostumen a la seva presència.
Vull fer constar que l’any passat, el grup municipal del PSC va presentar una moció reclamant precisament aquesta figura.
   




L’ORIGEN DE LES BANDERES
Dilluns passat hi van haver dues concentracions de sentit contraposat davant la caserna de la Guardia Civil de Barcelona. Mentre uns protestaven pels interrogatoris que havia fet aquest cos a diversos independentistes catalans, els altres es manifestaven per a donar suport al benemèrit cos. Tot i que no hi van haver incidents greus, els retrets i insults van ser el denominador comú. Tot i que pel que sembla els insults van sortir del sector unionista on s’hi va poder veure alguna bandera de la Falange.
Aquest matí he llegit que membres del sector unionista van retallar una senyera i això m’ha fet recordar l’origen de les banderes. Mentre la senyera té l’origen en la llegenda de Guifré el Pelós, la bandera espanyola va sortir d’un concurs que es va fer en temps de Carles III per a mirar de diferenciar els bucs de l’Armada. Es va escollir l’actual bander perquè els colors roig i groc són els més fàcils de veure per l’ull humà. Més tard, de representar a l’Armada es va convertir en el símbol de la nació espanyola. 
O sigui, se ret homenatge un drap sortit d’un concurs...
  

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llegenda_de_les_quatre_barres_de_sang



PDeCAT: NO ÉS OR TOT EL QUE LLUU

L’altre dia, casualment, vaig veure imatges de la inauguració de la nova seu del PDeCAT a Amposta amb l’assistència de David Bonvehí, coordinador executiu de la formació. Ho van fer amb tot tota la pompa i ple de paraules i bones intencions. Ai si me’ls pogués creure...!  El nou local està ubicat a la plaça de la Pau, allà on hi va haver una acadèmia de dansa. No sé si el local és nou o comprat...
Feia dies que en passar pel carrer Murillo me’n adonava que la seu que CDC havia ocupat els darrers anys estava molt deixada, com si no hi hagués activitat... Fins i tot havien tret el cartell.
El que si sé és que aquest local va ser un dels 15 embargats a CDC arreu de Catalunya (també ho va ser la seu central) per a fer front al possible pagament de la fiança pel cas Palau de la Música.
Desconec la situació legal del local del carrer Góngora (cantonada amb el Murillo), però si fos meu, fins que no ho tingués clar, evidentment no li faria cap rentada de cara per adaptar-lo a les noves circumstàncies.