dimarts, 1 d’agost de 2017

DIARI DE L'AGOST. DIMARTS 1

‘AGUA PARA TODOS’


Diari de Tarragona publica que la Regió de Múrcia reclama 500 Hm3 d’aigua de l’Ebre per a pal·liar la sequera... Res de nou.
Múrcia seguirà demanant aigua de l’Ebre fins que no tingui cobertes les seves necessitats i molt me temo que no les tindrà mai... M’enteneu?
La setmana passada es va declarar un gran incendi per aquella zona. Ja sabeu com se donen les notícies: S’ha declarat un incendi a Yecla... –Me van dir-. La meva resposta va ser:


-Per a després requalificar els terrenys, convertir-los en regadiu i seguir demanant més aigua.


No era Yecla, un des pobles on més mobles se fabriquen sinó Yeste en plena serra de Cazorla, a la província d’Albacete.  
L’Ebre no té excedents d’aigua. És més, el delta de l’Ebre necessita més aigua que la que porta normalment el riu. Estic content en veure que les obres del canal Xerta-Sénia segueixen aturades. Això vol dir que per a fer un transvasament s’hauria de fer una inversió tan gran que resultaria antieconòmica. Cal buscar d’altres solucions.


ALCALDES DEL PERELLÓ
Fa només unes setmanes ens vam assabentar que un jutge havia dictat pena de presó contra l’exalcalde del Perelló Salvador Pallarès (CDC) per haver permès construir un xalet il·legal a la pianista Mari Cruz Soriano que també ha estat condemnada.
Avui, Diari de Tarragona també informa que jutjaran a l’actual alcalde del Perelló Ferran Cid (ERC) igualment per haver autoritzat unes obres il·legals quan era el primer tinent d’alcalde i posteriorment, quan ja era l’alcalde, haver-les executat.   
   

AGOST, MES D’OBRES A LES CARRETERES
Aquest matí, en arribar a la torre de la Carrova he vist una màquina parada a la vorera de la carretera i, una mica més avant una sèrie de senyals d’obres i operaris trafegant. És possible que vulguin substituir la tanca que separa la carretera del canal. Quan ho he vist he dit:


-Ja ha arribat l’agost, ja comencen les obres.


A la tornada he pogut comprobar que efectivament estaven treballant a la tanca... Bé treballant és un dir perquè eren les 3 de la tarda i no hi havia cap operari...
Seguiré informant...  


ROBATORI DE TAPES DE REGISTRE?


Ahir pel dematí (encara juliol), al carrer Ulldecona de Tortosa, el carrer on està el meu centre de treball, hi faltaven dues tapes de registre. Quan jo ho vaig veure ja estaven senyalitzades amb cons, però és de suposar que des de que les van sostraure, fins que van donar l’avís i fins que van posar els cons, van haver de passar diverses hores amb el risc que comporten situacions així.


MÉS INFORMACIÓ: