dissabte, 5 d’agost del 2017

TRANQUIL CARLES TRANQUIL, QUÈ ÉS LA GUARDIA CIVIL...

De Leonard Beard al Periódico. 
-Tranquil Jordi tranquil, què és la Guardia Civil... Cantava la Trinca l’any 1981 a la versió que van fer de la Dansa del sabre sobre l’intent de cop d’estat del 21-F. La primera vegada que la vaig sentir va ser  anant amb el cotxe cap a Peníscola on s’hi feia l’arribada d’una etapa de la Volta Ciclista a Espanya. Vaig riure molt...  
Quan la setmana passada me vaig assabentar que la Guardia Civil havia interrogat membres del Govern català, no vaig riure gens i me vaig ficar de mala llet quan vaig saber que ho havien fet sense que els hi manés cap jutge, tal com va confirmar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Després del programa Operació Catalunya on es posa de manifest que des del Govern Central sé van portar a terme actuacions irregulars (deixem-ho així) contra diferents polítics catalans, t’emprenyes. Penso que no cal estar a favor de la independència ni tan sols de referèndum per adonar-te del joc brut que s’està emprant per mirar de desactivar un sentiment que potser no sigui majoritari, però que compta amb un ampli suport de la ciutadania catalana. Les actuacions de la Guarida Civil són, des del meu punt de vista incomprensibles i intolerables.

https://www.youtube.com/watch?v=kNVcZUJIwa4

Sempre recordo que quan l’any 1986 es va fundar la federació ebrenca del sindicat de Serveis Públics de la UGT, al cap de oc temps, el secretari general Rafel Hueso va voler que anéssim a presentar-nos a Radio Amposta. Hi vam anar tota la executiva i cada un representava un sector diferent d’un sindicat molt heterogeni: Administració Local, Autonòmica, Central, Sanitat, Correus, Policia local... L’entrevistador era Manel Ramon que en entrar a la ràdio (encara estava al terrat de la Casa Consistorial) ens va preguntar que és el que ens havia de preguntar, ja que després de la intervenció del Secretari General només ens podria fer una pregunta per cada un de nosaltres. José Martín Pérez Pedret (conegut pel seu segon cognom), com a representat de la policia local, li va dir que sobre el model policial espanyol. Per a sorpresa de tots els presentes, quan va haver de respondre a la pregunta va dir: A Espanya no hi ha model policial.
Han passat 30 anys i les coses no han canviat substancialment. Tot i que de ben segur que cadascuna de les policies té clares les seves funcions, per a molts ciutadans segueix sent una galimaties. Ho comprovem? Qui té competències sobre estrangeria? I sobre estupefaents?
El que està clar que amb el desplegament total dels Mossos per tot el territori català (crec recordar que va finalitzar l’any 2011), la Guardia Civil ha perdut bona part de les seves competències i això s’ha notat amb la baixada d’efectius a les diferents casernes. A menys efectius menys rang del comandament en cap. Abans a Amposta hi havia un tinent, després hi va passar a subtinent i actualment hi ha un brigada.
Ja coneixeu la dita de qui no té feina el gat pentina... Això sembla que els hi passi als de la Benemèrita, que com no tenen feina han de posar el nas en coses que, potser si que són de la seva competència, però abans els hi hauria d’ordenar un jutge, cosa que pel que sembla no ha passat en el cas dels interrogatoris de polítics catalans.
Què és per fer por tal i com va dir la Presidenta del Parlament Carme Forcadell? Potser si, perquè de no ser així no s’entén.
Però tranquils que no els hi passarà res, com no els va passar a la majoria dels qui van entrar al Congrés de Diputats aquell 23-F de 1981 metralleta en ma.


-Tranquil Cales tranquil, què és la Guardia Civil...I segurament les seves actuacions no aniran en lloc...
Però al lloc de Carles (Puigdemont, es clar), si creuen que els han de denunciar, jo els denunciaria.