diumenge, 22 d’octubre del 2017

VA PASSAR FA UNS QUANTS ANYS

Us en explico una de bona?
Devia de ser l’any 2010 o principis de, quan a Amposta encara semblava que lligàvem els gossos amb llonganisses...
Per a fer créixer la ciutat, CiU, s’havia inventat una gran zona comercial a tocar del cementiri. Futuro Ciudad Amposta, us en recordeu?
Bé, tot i que la zona encara existeix, el comerç allí es nul... I quan dic nul vull dir això, zero!  Crec que només hi queden un parell de bars...
Quan s’havia de construir es va fer un doble joc (com els espies dobles, igual) Per una part es va contactar amb diverses cadenes importants (només va acabar venint el Carrefour que va tancar al cap de pocs mesos) i per l’altra a petits comerciants d’Amposta i de la comarca (al menys me’n consta un de Santa Bàrbara)
I així, tots enganyats, ja que pensaven que es podria atreure una gran quantitat de clients, el mes de setembre de 2010 va obrir les portes, tot i que el Carrefour ho va fer uns mesos més tard.
Una de les empreses que en aquell moment va sonar que venia a instal·lar-se a Amposta va ser Decathlon. El cert és que la cadena de roba i material esportiu va acabar obrint una botiga a Tortosa, concretament a la carretera de l’Aldea, a la zona coneguda com els Portals de Tortosa.
Un dia, una amic (no desvetllaré la seva identitat, tot i que segurament no l'importaria gens ni mica que digués qui era) va anar-hi a comprar. A l’hora de pagar es va adreçar a la caixera amb més o menys aquestes paraules:

-No sabia que el terme d’Amposta fos tan gran?

Perplexa, la caixera li va dir:

-Això és Tortosa, senyor...

El meu amic, a qui no li falta gens de sarcasme, va continuar:

-Això vol dir que l’alcalde d’Amposta (evidentment Manolito Ferré) és un mentider? Ell va assegurar que el Decathlon vindria a Amposta.

Aquesta anècdota l’explico sovint com exemple de les falses promeses i projectes gegantins fracassats que hi van haver a Amposta durant moltes (massa!) legislatures.

Tenien el poble enganyat i el pitjor de tot és que encara hi ha gent que els continua fent costat.