dijous, 16 de novembre del 2017

EL PSOE, L’ARTICLE 155 I LA REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ

De Ferreres al Periódico de Catalunya.
-Bé, sí... Ja ho veurem...

El PP dóna llargues al PSOE... Ara diu que la reforma de la Constitució no és una prioritat per al PP. Per tant, Pedro Sánchez, el Ben Plantat que vagi descartant la idea de l’Espanya plurinacional... Al menys fins que el PP deixi el Govern, la qual cosa, de moment me sembla pràcticament impossible vist com s’estan desenvolupant els fets.
Només fa uns dies, el PSOE va enterrar la idea de la moció de censura contra Rajoy. Sembla que no importa gens ni mica que el cap de la UDEF senyalés un tal M. Rajoy com a perceptor de diners en negre del PP. Està vist que l’única cosa que interessa actualment a Espanya i també a Catalunya és la situació del procés. És una mica llarg, però m’agradaria que llegiu l’article que el professorVicenç Navarro publica a Público on explica amb més detalla això que us acabo de dir.
Cada vegada sembla més clar que Espanya només té un enemic. Ni el Gran Wyoming amb la seva versió de Amigos para siempre ho pot arreglar. Anar contra Catalunya dóna vots a la resta d’Espanya tot i que encara hi ha algun polític que s’esforci per a desmentir-ho.
L’article 155 de la Constitució va unir el PP i el PSOE. Els grans partits espanyols (cal incloure també a C’s) es van posar d’acord per a controlar l’autonomia catalana. També s’haurien pogut posar d’acord en deixar votar els catalans per veure si d’una vegada per totes sé solucionava el tema independentista. Però no. Millor seguir fent el joc a l’independentisme i anar marejant la perdiu per aquí i per allà...
Sé recomana un consum moderat. 
L’excusa que va donar el PSOE per donar suport al 155 va ser reformar la Constitució per a poder convertir Espanya en un estat federal o en alguna cosa semblant. Segurament van veure senyals de fum o alguna cosa pareguda al PP, perquè sinó no s’esplica.     
De veritat, no sé a que juga el PSOE exactament. Penso que si segueix aquest camí potser els únics vots que guanyarà seran dels desencantats del PP... O potser no, ja que aquests van a parar majoritàriament a C’s. Han per dut el Nord? Potser és això...
Jo només hi veig dues possibilitats. Primera, que Pedro Sánchez i els seus pensen que ja els hi va bé continuar amb aquesta política d’ambigüitat tirant a la dreta. O segon, què siguin babaus en grau superlatiu.
No sé pot fer el joc al PP! No sé si ho teniu clar o no... Si se’ls hi fa el joc sempre sé tenen les de perdre... No poden guanyar mai... Al menys mentre tingui majoria absoluta. Voleu un exemple.
Aznar va governar la primera legislatura amb el suport parlamentari del CiU i va ensenyar la seva cara més amable. Quan va aconseguir la majoria absoluta va deixar de costat CiU i va governar amb ma de ferro en uns 4 anys nefasts per a Espanya on el fets més recordats van ser la guerra il·legal de l’Iraq i l’atemptat de Madrid de l’11-M, que va ser conseqüència del primer.
Ja sabeu que rima amb cinco: por el culo te la inco....   

És el que li ha fet el PP al PSOE i sembla que sense vaselina...