dimarts, 20 de març del 2018

DE CORSARIS (Carta enviada a diversos diaris)

De Manel Fontdevila a eldiario.es.
Què se’n ha fet de l’Europa dels valors? De l’Europa de la humanitat, de la comprensió, de l’asil, de la fraternitat, de la democràcia... De l’Europa defensora dels drets humans?
Com europeu sento vergonya, ràbia, impotència, consternació, estupefacció i segurament alguna cosa més que no encerto a trobar a l’hora d’expressar-me.
Amb l’actual política sobre migració de la UE sobre les persones que fugen de les guerres, del terrorisme, de la barbàrie o de la gana i que creuen que trobaran a la vella Europa el remei per a tots els seus mals, els nostres polítics no volen donar-los-hi la resposta necessària, preferint fomentar la mort a la Mediterrània.
Les ONGs que treballen a la Mediterrània han estat portant a terme una labor humanitària encomiable. Però amb la detenció i retenció del vaixell Open Arms de la ONG del mateix nom per part de la Guardia Costanera italiana, s’ha acabat. Sembla que Europa hagi concedit patents de cors a les embarcacions de guerra per a que puguin actuar impunement per les aigües del Mare Nostrum.