diumenge, 3 d’agost del 2014

DIARI DE L’AGOST. DIUMENGE 3


Diada castellera i muixeranguera. Ahir per la tarda la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta va tenir actuació a les Cases d’Alcanar dintre dels actes del dia del Turisme que es celebraven a la pedania marinera d’Alcanar. Si bé en un principi havien d’acompanyar als Xiqüelos els Torraires de Montblanc, finalment no van poder acudir i el seu lloc el va ocupar la Muixeranga de Vinaròs que, com ja he dit més d’una vegada és una colla germana, ja que compartim diversos membres, la qual cosa, no em cansaré de repetir-ho, m’agrada de manera especial, ja que sempre he defensat la unió i la bona entesa del territori Terres de l’Ebre, Alt i Baixa Maestrat, el Ports i el Matarranya)
Bé, mentre la colla castellera no van tenir precisament la seva millor actuació: un 3d6 i un pd4 descarregats a més d’un parell d’intents d’un 4d6, els muixerangueros van completar una bona actuació amb diverses figures i un pilar de 4 (no se si ells l’anomenen així) que, segons els seu president Lluís Enric Pàmies, era el primer que aconseguien fer.
La tarda va estar marcada per la pluja que a punt va estar de fer suspendre la jornada. Al final es va poder actuar amb certa normalitat abans de que tornés a ploure.

El Periódico. L’exemplar d’avui del Periódico de Catalunya porta un ampli reportatge del cas Pujol. Jo crec que explica quasi tot el que sé sap del cas. La portada és de per si, molt eloqüent: Jordi Pujol, mirall trencat. I és que amb les declaracions del gens honorable, va caure el gran mite del catalanisme militant. Se’l tenia sobre un pedestal, com si un déu es tractés. Però en canvi, d’altres el teníem situat a l’infern polític.
I és que en política quasi sempre hi ha dos grups: aquells que tens a favor i els que tens en contra. I jo, en aquest cas vull treure pit i dir que mai he votat CiU i segur que mai ho faré. En canvi, els que estan a favor pensen que ja n’hi ha hagut prou d’escarni. Fins i tot, crec que pensen (encara que no ho admetin) que el cas farà mal al procés independentista català. Quan semblava que els grans líders del país s’apropaven molt a allò que anomenen estadistes, s’ha comprovat que al que realment s’apropaven era a allò que s’anomena lladres. I encara diria més. Alguns d’aquests han actuat usant mètodes més propis de la màfia que no dels polítics. És cert que no han fet matar mai ningú, però si algú els hi ha fet nosa, l’han apartat usant males pràctiques. I, en aquest cas parlo en primera persona. Malgrat tot no ho van aconseguir, ja que després de l’intent de treure’m de la circulació, vaig estar convivint amb ells a l’ajuntament d’Amposta i mai he deixat de dir el que penso, encara que si que he obviat noms perquè no en tinc la plena seguretat. No obstant, el gran instigador és el que, durant molts i molts d’anys va regir els destins de la nostra ciutat. I tinc plena constància de que el meu cas no va ser l’únic.

Junqueras. Mentre abans que esclatés el terratrèmol Pujol, des de les files de CiU es deixava entreveure que ERC podria entrar al govern passat l’estic i sempre abans del 9-N, ara, el líder republicà afirma taxativament que l’entrada al govern no està damunt la taula.
He dit darrerament que qui dona suport als corruptes, implícitament també ho és. No sé si Junqueras pensa el mateix que jo, però suposo que té clar que, ara més que mai, entrar a formar part del govern de Mas li reportaria més perjudicis que beneficis. ERC, salvant les distàncies, farà com el PP de Rajoy: deixarà passar el temps esperant la seva oportunitat que, saben que tard o d’hora els hi arribarà.

No sé si Junqueras o un altre líder d’ERC serà el primer president d’una Catalunya independent, però té tots els números de obtenir la presidència de la Generalitat. Què no és poca cosa!           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.