dilluns, 4 de maig del 2015

DIADA CASTELLERA DE PERAFORT

Ahir diumenge, al poble de Perafort (Tarragonès) hi va haver una jornada castellera amb la colla Joves Xiquets de Valls, la colla castellera de Sant Pere i Sant Pau i Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.
A diferència de l’anterior diada del Mas de Barberans, Xiqüelos i Xiqüeles del Delta va portar a plaça del 5d6, un espectacular castell on l’enxaneta fa dues aletes, en lloc del 3d6.
Així, el programa castellera va ser el següent: 3d6a (3 de 6 amb l’agulla), 5d6 (5 de 6), 4d6a (4 de 6 amb l’agulla), 2pd4g (2 pilars de 4 girats) i pd4b (pilar de 4 carregat per baix) No hi va haver roda de pilars de benvinguda.
La colla encarregada d’encetar la actuació va ser la nostra colla que, com ja he dit més amunt, ho va fer amb un 3d6a, un castell que fem sovint. El següent va ser el 5d6, segurament el més espectacular del nostre repertori (encara que no el de més dificultat) El 4d6a se’ns va tornar a entrebancar i el primer intent es va haver de descarregar, però el segon intent va sortir a la perfecció. Finalment, a la ronda de pilars de comiat, n’hi va haver per a tots els gustos. Mentre la Jove optava pel vano de 5 (un pd5 flanquejat per 2 pd4), els de Sant Pere i Sant Pau van fer un pd5 i la nostra dos pd4g (pilar de 4 girats) que era el primer cop que els feien; tan mateix amb l’estrena de dos nous enxanetes: els germans Omaima i Isam. Però encara varem fer un altre pilar: el pd4b (el pilar de 4 carregat per baix) I fora de programa es va fer un pd3 per a celebrar l’aniversari de la Judith.
De les altres dues colles cal destacar el 4d8 de la jove i el 2d7 de la de Sant Pere i Sant Pau.
El quadre resum és el següent:  

CollesActuació
C. C. Sp i Sp3de7a, 2de7(id), 2de7, 5de7, Pde5, Pde4, Pde4, Pde4
C. Joves Valls5de7, 4de8, 2de7, Pde4, Pde5, Pde4
X. Delta3de6a, 5de6, 4de6a(id), 4de6a, Pde4, Pde4, Pde4s

Per a una colla jove com la nostra va ser tot un honor trobar-nos amb colles experimentades i, en el cas de la Joves Xiquets de Valls, una de les millors que hi ha al panorama casteller. Precisament, amb aquesta colla ens tornarem a trobar per la diada del nostre aniversari el 3 d’octubre on esperem que, com ja la temporada estarà molt avançada, ens puguin fer algun castells de gama extra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.