divendres, 16 de novembre del 2007

ALGUNA COSA LI COSTA...

El passat 17 d’octubre, es van posar en funcionament a Amposta els contenidors soterrats amb la finalitat de poder reciclar més i millor i també per evitar molèsties innecessàries als veïns.

Però no tot són avantatges. Haver tret els vells contenidors ha provocat un dèficit de punts de recollida de deixalles. I no em queixo perquè per anar a tirar la brossa cal caminar uns metres més que abans; la meva queixa és per un altre tema: què fem amb els excrements dels gossos? La realitat és què, la gent sensibilitzada per a recollir els excrements, és més bé poca. Els qui ho recollim anem amb la bossa de plàstic què, fins ara, tiràvem al contenidor del costat de casa. Ara, sovint, ens trobem apartats dels contenidors i se’n presenta un dilema: on ho tirem? A les papereres no podem tirar-ho, vet aquí! Ho pugem a casa? Molt hem temo que molts dels qui ho recollien optaran per deixar-les al carrer. La proposta és que l’ajuntament instal·li arreu de la ciutat contenidors per aquest tipus de residus (d’aquells que també porten instal·lat el dispensador de bosses de plàstic) i que els passin a recollir tant sovint com calgui i no com passa ara que n’hi ha als parcs que disposen de “pipicans” que passen dies sense que ningú els reculli.

Així és què si volem una Amposta més neta, a més d’apel·lar al civisme del veïnat, cal posar les mesures adients a l’abast de tothom... Qui alguna cosa vol... alguna cosa li costa!