dimecres, 4 de juny del 2014

FER QUADRAR ELS NÚMEROS



Recordo que ja fa uns anys, durant el govern del gran José María Aznar, es van canviar els criteris per establir l’IPC. Canviant determinats productes que es tenien en compte a l’hora de fer el càlcul, per uns altres que tenien menys variacions, resultava que l’IPC tenia menys variació i, per tant, a l’hora d’establir el Salari Mínim Interprofessional o l’increment dels salaris durant les negociacions dels convenis col·lectius, la incidència era menor i les apujades de pensions i salaris, més petites.
Darrerament he llegit que el volen tornar a modificar amb l’excusa de que hi ha massa productes dels que es tenen en compte per al càlcul que gaudeixen d’IVA reduït. D’aquesta manera, en el cas de que s’apugen els tipus d’IVA tal com suggereixen algunes autoritats monetàries, la repercussió seria nul·la. Estareu d’acord amb mi que són molt llestos els nostres polítics i els seus assessors...      
Però al Periódico de dilluns vaig llegir una cosa que em va fer posar els pèls de punta i em va fer pensar en el rocambolescs que són els nostres polítics i els seus assessors...
Com què no hi ha forma de que el PIB es recuperi (ja sabeu que el PIB és el Producte Interior Brut del país, es a dir, el volum de riquesa que es genera a l’any), ara hi volen incloure activitats con la prostitució i el tràfic de drogues.
No puc imaginar-me com quantificaran els imports que es generen amb aquestes activitats, però segur que s’inventaran alguna cosa. Potser les pròpies xifres.