dilluns, 20 de març del 2017

NO PER CÓRRER MÉS S'ARRIBA ABANS

De Faro a Diari de Tarragona.
TV3 obria ahir els programes informatius amb la notícia de que Iceta havia amenaçat en portar al Constitucional els Pressupostos de la Generalitat per al 2017 si aquest incloïen una partida per a organitzar una consulta.
Quan una notícia com aquesta (des del meu punt de vista té una importància relativa) obre un informatiu, o és que durant els darreres hores no s’han generat notícies importants o bé es vol fer la guitza al protagonista de la notícia que s’està donant.

Dos puntualitzacions:

-No donaré suport al PSC en aquesta decisió (ni en moltes d’altres)

-Me decanto per la segona opinió: TV3 vol fer la guitza als socialistes.

Personalment sóc de l’opinió de que Iceta no hauria d’haver fet aquest anuncia. Què pretén? Avançar-se a la resta de partits espanyolistes?
Conec de sobres l’argumentació. No fa gaires dies, el Consell de Garanties Estatutàries va dictaminar que si es destina una partida dels Pressupostos de la Generalitat per al 2017 per a fer una consulta, seria inconstitucional. Tot i això, JxS més les CUP han decidit tirar pel recte i no fer cas al Consell. Aquí cadascú a la seva bola...
Però hi torno: Era necessari fer l’anuncia abans que ningú? Si és Arrimadas la cap de l’oposició, no s’hauria d’haver deixat que C’s fossin els primers en fer l’anunci? O el PP, tan me dóna...  Quina pressa tenia el Primer Secretari Socialista? No per córrer més sempre s’arriba primer... De vegades l’única cosa que aconsegueixes és que la gent sé fixi més en un i això no té perquè ser sempre bo.
El PSC de l’època de Maragall, d’Obiols o de Raventós, haurien actuat de la mateixa manera? Difícil saber-ho, però me dento pelno.  
En política, com a qualsevol cosa que facis a la vida, has de saber triar els companys de viatge i a hores d’ara no me sembla que el PP i C’s siguin els millors companys possibles per als socialistes, al menys els que més desitgem una part de la militància, aquells que creiem que el PSC hauria ser un autèntic partit d’esquerres i catalanista, però sembla ser que cada vegada vira més cap a d’altres posicions més allunyades d’allò que representava fa anys.
Es fa difícil entendre com ahir, càrrecs i militants socialistes van donar suport a la manifestació organitzada per Societat Civil Catalana. Una manifestació on la concentració de banderes espanyoles era ben visible. Algunes d’elles amb toro, al menys una de la Legión i, tot i que no ho he pogut constatar, pareix ser que també n’hi havia alguna de preconstitucional. Durant el dia d’avui no he vist ni escoltat cap declaració d’Iceta rebutjant el signe de la manifestació...  
Si el PSC d’avui s’identifica amb idees com les que representa Societat Civil Catalana, evidentment cada dia que passi me sentiré menys socialista. Per tant, potser no calgui que m’hagi d’esperar veure si la Cabdilla d’Andalusia aconsegueix finalment controlar el PSOE (i de facto el PSC)... Marxaré abans!