dissabte, 22 de novembre del 2008

QUÈ ENTÉN LA COPE PER LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ?

La Cadena COPE, la que des de les seves ones no para d’atacar Catalunya, sobre tot de boca de Federico Jiménez Losantos, està molt enfadada amb els membres del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) per no haver-los concedit cap de les emissores de ràdio que es van repartir fa uns dies.
Avui he vist un anunci al Periódico que deia: “COPE som censurats” (i taxaven lliures, què és el seu lema) I ja en lletra més petita: “Avui som nosaltres, però demà pots ser tu. És aquest el preu que cal pagar per la llibertat d’expressió? Fer-nos callar és actuar com a covards. Estrany argument el emprat. Llibertat d’expressió. A qualsevol cosa li diuen llibertat d’expressió... I és que sovint es solen confondre els termes. Sempre he considerat la paraula llibertat com la més gran de les paraules en democràcia, per tant, la llibertat d’expressió és un dret que s’ha de tenir i s’ha d’exercir. Però quan s’insulta, és calumnia, és menteix, etc. no es pot apel•lar a la llibertat d’expressió. Potser caldria buscar una altra forma de dir-ho, però no així. I no ho dic jo, ho diuen els tribunals de justícia. Només fa uns dies us ho explicava en aquest mateix blog. En menys de dos anys, a Losantos li han “caigut” cinc condemnes. Tot un rècord en una persona que usa com a arma contra els qui considera els seus enemics un aparell denominat micròfon i s’aprofita d’uns mitjans con les ones radiofòniques per a escampar les seves idees (volia posar merda, però al final m’he contingut)
Però aquest anuncia no ha esta l’únic. Se’n pot escoltar un que, en català, també apel•la al mateix argument usant com a sintonia l’estaca de Lluís LLach. Evidentment, encara que la COPE pagui els drets d’autor a la SEGAE, l’autor de la cançó pot prohibir-ne el seu ús. I així ho va fer Lluís Llac el dia 18. En els anys del franquisme l’Estaca es va convertir en un himne a la llibertat. Llavor si que no existia! Però ara en fan ús, precisament, els hereus del franquisme i els que tenen unes conviccions ultra-nacionalistes més fortes, con són els seguidors de l’Església Catòlica, ja que, cal recordar-ho, la COPE és l’emissora de la Conferencia Episcopal Española. Si voleu escoltar l’anunci podeu anar al diari digital E-noticies.