dimarts, 25 de novembre del 2008

MALS EXEMPLES

Darrerament només escolto converses de preocupació sobre la possibilitat que t’agafin portant el cotxe amb una taxa d’alcohol superior al que està permesa per conduir. I és que el mes de desembre és un mes on, tradicionalment, s’acostuma a sortir i veure més que en altres mesos. M’explico. Sòl ser el mes on les empreses (avui en dia s’ha posat molt de moda) organitzen els sopars de treball per als seus treballadors. En el cas nostre, el sopar l’organitzem nosaltres mateixos i cadascú es paga el seu. Sopar bé comporta beure i, de vegades, sense adonar-te, beus més del compte. Amb el desplegament dels Mossos, la gent ha agafat pànic a que el puguin atrapar i a més de la multa considerable, li acabin traient uns quants punts dels carnet.
Però pel que es veu, hi ha gent que no els importa gaire agafar el cotxe encara que la seva situació (etílicament parlant) sigui la més idònia. Ho dic perquè en els darrers dies, hi ha hagut casos de positius que han portat “rastre”. Un va ser el del policia local del Prat de Llobregat que va donar positiu després de matar dues persones i ferir-ne greument a dues més que anaven amb 3 motos i que es trobaven parades en un semàfor. Cal suposar que el grau d’alcoholèmia devia de ser molt elevat, més que res, per la virulència i la gravetat de l’atropellament.
L’altre cas també es un tant particular. És el cas d’una jutgessa d’instrucció d’un jutjat de Barcelona que va negar-se a realitzar la prova davant el control dels Mossos i va amenaçar fins i tot, en denunciar-los. Evidentment, també va donar positiu.
És conegut el poder dels jutges, però una cosa és que sigui per aplicar bé la llei i l’altra, com en aquest cas, es vulguin servir del seu càrrec per a tractar d’evitar una situació que els es desfavorable.
El Consell General del Poder Judicial ja ha obert un expedient informatiu per aclarir com van anar els fets i, si cal, aplicar-li una sanció a la jutgessa infractora.
En tots dos casos, els infractors són representant de la llei, d’una o l’altra forma i ells més que ningú haurien de donar exemple amb la seva actitud. Això sense obviar que també són humans i que un “mal dia” el podem tenir tots. En el cas del policia és greu per les conseqüències de l’accident. Dos morts i dos ferits greus deguts al seu estat és per acusar-lo d’homicidi imprudent. I el cas de la jutgessa ho és perquè, ella més que ningú, ha de saber que ha de col•laborar amb la policia i no abusar del poder que té com a magistrada. És un clar cas de dessecat a l’autoritat amb abús de poder!

3 comentaris:

Brian ha dit...

A mi no em preocupa que els Mossos poden enxampar gent que ha begut més que el permes. Més bé el contrari, em preocupa que no els agafen ja que son un perill tan per ells com per els altres conductors o vianants. I es que portar un cotxe a 100km/h sense estar 100% en control és com anar en una arma carregada ...
El fet és que hi ha miles de maneres de passar-ho bé sense conduir begut, o amb 2 "només" copetes, com intenta justificar-se la majoria de gent. Fer els sopars al mateix poble on viu la gent. Anar en transport public (aqui, pos no!) o contractar un taxi. Van 5 en un cotxe, 4 beuen i un no. Un autocar de l'empresa ...
crec que ja és hora de que la gent comenci a aprendre que no es pot jugar amb la conducció i si no pot ser a les bones, maluradament haurà de ser per les males a base de multes i punts :(

https://laviaaugusta.blogspot.com ha dit...

Fins ara, quan m'han fet la prova sempre he donat negatiu. I em sembla bé que la fàcin i també d'altres per comprobar l'execés de cocaïna, per posar un exemple.
Sobre el fer el sopar al mateix poble, hi ha cops que és una mica difícil. No sé si em coneixes, però treballo a l'administració a Tortosa. Som bastants que no són d'allí. Així que sempre hi haurà algú que arribarà de fora.

Brian ha dit...

Ok, si que es veritat que no tothom pot adaptar-se a les solucions que he esmentat, pero en este cas queda la solució pitjor -no beure! :(
Tampoc sé si em coneixes a mi pero ara fa 20 anys que estic aqui, abans a Anglaterra. M'he quedat a viure aqui pq prefereixo gairebé tots els aspectes de la vida aqui que allà, pero el tema de la conducció és el tema pendent. No acabo d'entendre pq no hi ha una "revolucio" social quan es diu a la tele que xx s'han mort este cap de setmana etc etc.
Ja fa anys que s'intenta educar per les bones pero veig que costa, costa, no parlo només de beure, sino els cinturons, la velocitat, fins i tot el comportament dins de la ciutat - excess velocitat, mal aparcats, no respetar els vianants ...
Anyway, espero que bevent o no, tots passem uns bons sopars de nadals i tornem a casa sanos i salvos :)