dimecres, 12 de novembre del 2008

NOU INTENT DE SEGREST DEL JUEVES



Que es segresti la revista satírica el Jueves, no és cap novetat. I que es vulgui segrestar, tampoc. És evident que tot això el que fa, és publicitat gratuïta al Jueves. Jo mateix no en parlaria si no fos per la notícia que corre avui. A la portada de la revista de fa uns quinze dies, sortia la duquessa d’Alba nua, però tapada per bitllets. Una portada que imita molt al cartell de American Beauty.
Jo entenc que hi ha persones públiques importants que no donen camp exclusiva a la premsa anomenada del cor. Hi ha persones que no hi surten mai ni hi volen sortir. Però n’hi ha d’altres que viuen d’això. L’actual duquessa de la casa d’Alba, doña María del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca a Frits-James Stuar y de Silva, no sé si viurà d’això, però és cert que bona part de la seva popularitat la deu a la premsa que, amb els seus “reportatges”, ha aconseguit que la conegui tota Espanya i part de l’estranger. Si a més li sumem les denuncies que s’han fet en contra seva, per part de jornalers extremenys, reclamant-li part de les seves propietats i també, en part, gràcies als seus fill: les bodes, separacions, divorcis, etc., no és d’estranyar que sigui un dels personatges més coneguts de la “pell de brau”.
Cal recordar que el darrer cas és que es vol casar amb un jovenet del qui podria ser avia o quasi. Així, no és d’estranyar que sigui portada (al menys del Jueves)
Ara bé, l’intent de segrest va arriba molt tard. Quasi dues setmanes després d’haver sortit al carrer. Cal dir que, afortunadament, el jutge va desestimar-ho. Entenc que la persona del Rei sigui “inviolable”, però d’una duquessa, ja seria el “colmo”!
Per cert, s’ha dit que l’actual duquessa d’Alba posseeix tants títols nobiliaris, que, fins i tot el Rei hauria de reverenciar-la al seu pas. No és cert. Prima, el rei també en té molts i, pel simple fet de ser-ne el Rei d’Espanya, té molta més importància que tots els que pugui reunir la Cayetana.
Visca la República y la llibertat!