divendres, 12 d’agost del 2016

DIARI DE L’AGOST. DIA 12

JA TEMIN AQUÍ LES FESTES!
Les festes majors d’Amposta de 2016 ja son aquí... I a casa sense programa... On anirem? A quina hora?
L’any passat, amb un nou govern municipal, era massa precipitat canviar radicalment les festes. Tot i això encara van tenir temps d’introduir uns quants espectacles com per exemple els concerts dels Catarres i la Montse Castellà.
M’han dit que aquesta nit actua el grup Quico el Célio, el Noi i el mut de Ferreries... M’han dit...
I és que els actuals responsables de l’àrea de festes a desvinculat el programa de festes de la Revista Amposta. Des de que o ho recordo, el programa sempre anava inclòs a la revista. Una vegada presa aquesta decisió, el segon pas era repartir el programa a la ciutadania, però l’escassetat de punts i, sobre tot l’horari d’entrega ha fet que no tots els ampostins poguessin anar a buscar-lo. En el nostre cas vàrem demanar a una tia que hi anés, però ara l’hem d’anar a buscar a casa d’ella...

PREOCUPACIÓ
Com sabreu, aquesta setmana s’ha desmantellat un grup criminal que es dedicava a captar menors, abusar-ne i enregistrar i distribuir per Internet previ pagament a d’altres pedòfils. Fins i tot tenien l’objectiu de funcionar com una agència de viatges i organitzar estades al Marroc on tenien la infraestructura suficient per a continuar amb les activitats (per dir-ho d’alguna manera)
Aquells que me coneixeu personalment potser sabre que la meva família a col·laborat amb centres de menors tutelats per la Generalitat acollint temporalment a xiquets i xiquetes durant caps de setmana i vacances.    
Tot i que vàrem començar col·laborant amb la casa Sant Josep de Tarragona, les darreres van ser amb lo Carrilet de Tortosa. Sense entrar en detalls, la relació amb lo Carrilet va ser molt més estreta que la que havíem tingut amb l’anterior centre, fins el punt que tinguérem l’oportunitat de conèixer a quasi tots els educadors així com a la majoria de xiquetes i xiquets.
Podeu imaginar-vos que en certa manera estigui preocupat pel tema. Segurament la meva preocupació sigui infundada, però cada vegada que llegeixo alguna noticia relacionada no puc deixar de pensar-hi.

De Faro a Diari de Tarragona. 
XOC DE TRENS
Fa molts mesos que se’n parla, potser fins i tot alguns anys... Avui, el Periódico ja diu que darrerament s’està produint una acceleració i, per tant, sembla que, finalment, el xoc de trens serà inevitable.
No sé si a estes alçades a cap de les dues parts els interessa moure fitxa i reunir-se per a parlar. Fins ara els resultats han estat molt bons ja que tant el PP per un costat com sobre tot a ERC per l’altre els ha significat un augment de vots. No tant a Convergència que ha anat caient tot i el gir sobiranista de Mas de l’any 2012.
Si s’agafa el símil de xoc de trens, heu de pensar que sempre que hi ha un accident d’aquest tipus, sempre hi solen haver víctimes. Què que vull dir amb això? Què algú en sortirà malparat. És inevitable...

PRESSIÓ FISCAL
He llegit aquest matí a eldiario.es que la pressió fiscal a Espanya és inferior a la mitjana europea. No sé a vosaltres, però a mi, aquesta data, per si sola, no me diu res.
Un estat té la capacitat de funcionar gràcies als impostos que recapta. Com més recapta més serveis (o millors) pot donar als seus ciutadans. Un país amb més pressió fiscal pot tenir millor sanitat, educació, infraestructures...
A l’hora de la veritat és igual pagar més impostos que haver de pagar per alguns serveis. Exemples? La Universitat pública espanyola no és gratuïta, ja que s’han de pagar les matrícules, alguns crèdits, els màsters... A la sanitat paguem una part (i força elevada) dels medicaments i també algunes vegades hem d’anar pagant al metge perquè la Seguretat Social no ens ho cobreix... Potser ara m’heu entès...
Això és igual que el preu de productes com els carburants. Potser a molts de països d’Europa els paguen més cars, però també cobren un jornal superior. Ara sí?