dimecres, 26 de juliol de 2017

CORRIDES SENSE MORT? RECONVERSIÓ DEL SECTOR

De Vergara a eldiario.es. 
El concepte de corrides de toros sense mort és tan inversemblant com un cotxe sense rodes o un ordinador sense teclat. No té cap mena de sentit.
Com sabeu, el govern de les Illes Balears acaba d’aprovar una llei que regula les corrides de toros i que no permetrà ni matar-los ni tan sols torturar-los (pica i banderilles) El Govern d’Espanya Associacions de defensa de la tauromàquia ja han anunciat que la recorreran, perquè consideren que d’aquesta manera es desvirtua l’anomenada festa nacional. La darrera intenció del govern de ses Illes és que es deixen de fer.
Des de que les corrides de toros van ser declarades Bé d’Interès Nacional, estan protegides per la llei. Anteriorment Canàries i Catalunya les havien prohibit, però sembla que hi ha recursos pel mig.  
Els defensors, a part d’agradar-los la festa, també ho veuen com un negoci: lloguer de les places, ingressos per entrades i drets de televisió, sous i salaris dels treballadors (inclosos les quadrilles dels toreros, etc.)
I quina resposta se’ls hi pot donar davant d’aquest argument? Està clar que la possible resposta no els agradarà gens ni mica: la reconversió en una altra activitat.
Desgraciadament en aquest país les reconversions sectorials han estat nombroses i han abastat molts sectors: siderúrgic, pesquer, miner, agrari, etc. Res de nou. Per tant, per què no hi pot haver una reconversió al sector de la tauromàquia?  
Us vaig a posar un clar exemple. Durant molts i molts anys,a la població de Santa Bàrbara hi predominava la indústria del botó. Fàbriques com la Toar, la Dishel, la Kanase o la de Balagué... donaven feina a molts de joves i no tan joves. I no només de Santa Bàrbara, sinó que també hi treballaven de Godall, la Galera, Masdenverge, Freginals...
El tancament de totes aquestes empreses va significar un cop molt dur per a l’economia municipal, però molta gent es va haver de reconvertir. Conec qui va entrar al sector de la seguretat i també al sanitari... És allò d’adaptar-se o morir.
A la Sénia també ha passat amb el sector del moble i si me permeteu l’expressió, encara ha estat molt més bèstia.
A veure quan hi haurà un govern valent que elimini d’una vegada les corrides de toros, un espectacle vergonyós impropi dels temps actuals.