dilluns, 7 d’agost de 2017

DIARI DE L’AGOST. DILLUNS 7

DEL QUE NO N’ENTENGUES, NI EN COMPRES NI EN VENGUES...
Me vaig assabentar de la polèmica de les rampes d’accés de vianants al pot de l’Estat quan aquesta polèmica ja s’havia donat per tancada o quasi bé.
Sembla ser que l’alcalde Ferran Bel va negar que la pendent de la rampa fos de més del 8%, la qual cosa estaria fora de la normativa vigent. Llavors, el portaveu socialista Enric Roig li va demostrar que era del 9,4% i fins i tot van gravar un vídeo amb una demostració pràctica de com se mesura la inclinació.
Ferran Bel, a part de ser un gran polític (els resultats electorals l’avalen), és economista de professió. Segur que entén molt de comptabilitats, dèficits, superàvits, estudis de mercat, etc. Però es va voler posar al terreny de l’Enric Roig que a part de polític és arquitecte i per tant el suposo un expert en temes d’edificacions, urbanisme, etc. L’exercici d’agafar dos metres (aparells) per a mesura la inclinació de la rampa igual el va aprendre a primer de carrera... La veritat és que jo no hauria pensat mai que fos tan fàcil.

http://www.aguaita.cat/noticia/9856/psc/reafirma/pendent/pont/estat/tortosa/no/compleix/normativa/accessibilitat


LA FIRA DEL MAS
Dissabte per la tarda vam estar donant una volta pel Racó dels Artesans, la Fira de fibres vegetals del Mas de Barberans. El darrer cop que l’havíem visitat va ser fa dos anys i la veritat, la vam trobar força canviada i per a bé!
El primer canvi era la ubicació. Actualment, les parades dels artesans ocupen les proximitats de la Miranda, pels voltants dels restaurants i s’han col·locat les altres parades a continuació, ocupant part dels carrers que porten a l’església, el museu de la Pauma, etc.  
Precisament al museu de la Pauma hi destacava l’exposició de cortines. Ja m’havia aconsellat l’alcalde Josep Lleixà (som companys de treball) que si anava a visitar la fira no me la podia perdre i he de donar-li tota la raó, ja que era molt interessant. Intentar explicar-ho és una tasca difícil, a que cada cortina estava feta de materials diferents, treballada de diferent manera, etc. S’havia de veure!
I al pis superior estaven exposats els treballs que s’havien presentat a concurs. Peces úniques que també tenien el seu què. De vegades sembla impossible com partint d’un elements tan bàsics com són les fibres vegetals sé poden aconseguir unes peces tan extraordinàries.


HA TORNAT FERRERES
L’humorista Ferreres, que publica els seus  acudits gràfics al Periódico de Catalunya ha tornat avui després d’haver estat uns dies de vacances. I ho ha fet amb molta força, ja que l’acudit que se publica avui sintetitza a la perfecció la situació actual entre Catalunya i Espanya. Evidentment és el que encapçala aquest escrit. 
  

LA PLAÇA JOAQUIN BAU
Joaquín Bau va ser tota una personalitat durant el franquisme. A part de procurador a Corts (el que equivaldria a diputat), també va ser membre del Consell d’Estat.
Fa uns mesos el regidor de la CUP de Tortosa va demanar que se canviés el nom de la plaça (la que hi ha a l’entrada de Tortosa al davant de l’estadi municipal.
De moment sembla que s’han tret les plaques, però encara no s’han posat les noves amb la nova denominació.