diumenge, 13 d’agost de 2017

DIARI DE LES VACANCES A GALICIA. DIA 7:  MONFORTE DE LEMOS

Monforte de Lemos va ser una de les poblacions que ens van recomanar des de l’oficina de turisme. És una població d’interior, la més allunyada del mar entres les que vam visitar. Ja sabeu que l’única província gallega que no dóna al mar és Orense i Monforte està molt prop de la capital d’aquesta província.
De tot el viatge potser va ser la població que menys vam gaudir i part de la culpa la va tenir la calor sufocant que feia (34º)
Vam aparcar al costat del col·legi de Nostra Senyora l’Antiga d’impressionant façana. Se’l coneix com l’Escorial gallec o el petit Escorial.

Vam començar la nostra visita pel parc que hi ha a tocar del riu Cabe que és afluent del Sil i aquest a la vegada del Minyo, el més important de Galicia. Continuarem pel marge esquerre del riu fins passar pel pont Romà i llavors penetràrem al barri històric de la ciutat on destaca el Centre del Vi de la Ribera Sacra, els casc antic amb el call jueu i les muralles medievals i tot coronat amb el monestir de Sant Vicent del Pi, actualment parador de turisme i al seu costat la torre de l’homenatge.  
En saber que estàvem per Monforte, un amic me va recomanar visitar el popular carrer del Cardenal (Cardenal Rodrigo de Castro) on transcorre una gran part de la vida social de la ciutat. Allí hi ha una notable concentració de bars i restaurants i és el lloc de tapes per excel·lència. 
  
Per acabar la visita a Montforte vam voler veure el pazo de Tor, situat a diversos quilòmetres del cas urbà, però quan vam arribar la darrera visita del dia ja era a dintre i per tant no ho poguérem fer.   ENLLAÇOS 
  

http://redemuseisticalugo.org/pdt_presentacion.asp?mat=5