dimarts, 27 de maig del 2014
MAL PAGAT
Quan els que ja tenim una edat expliquem
que abans, es cobrava cada divendres i que et donaven un sobre amb els
diners dintre, sembla que estem parlant de la prehistòria.
I és que amb la implantació d’Internet,
coses com aquests es van veure superades en poc temps. Ara pots canviar
diners d’un compte a un altre sense haver-te de moure’t de casa, simplement
accedint als teus comptes bancaris i fent les transaccions corresponents.
Els fets es remunten a la Veneçuela de
principis dels anys 70. Fins allí havia emigrat un gallec per a dirigir
un obra promoguda pel govern. Cada divendres, en acabar la jornada de treball,
tots els treballadors de la plantilla es dirigien cap a la cabana del cap
de l’obra per a cobrar. Allí se’ls hi lliurava el sobre sense més problemes.
Però hi havia un operari, dels millors a l’hora de treballar, que cada
setmana havia de queixar-se de que cobrava poc. I cada setmana el cap de
l’obra l’havia de donar tot tipus d’explicacions...
Finalment, el cap de l’obra va dissenyar
una estratègia per mirar d’aturar-ho.
Efectivament, quan va arribar divendres
i li va donar en ma el sobre amb els sou setmanal, aquell treballador,
tot obrint-lo i recomptant els diners que hi havia a l’interior, com tenia
per costum, es va queixar de que sé li pagava poc.
Llavors el cap de l’obra li va demanar
el sobre i va recomptar els diners que hi havia, retirant-ne uns quants...
-Efectivament, la quantitat no és
correcta, t’havia donat diners de més...
I llavors va procedir a retirar uns pocs
bitllets...
Va ser la darrera vegada que es va queixar.
RESTAURANTE CASA DE BANYS (CATÍ)
El restaurante Casa de Banys está
situado en el balneario de l’Avellà de Catí.
El establecimiento fue renovado hace unos
años aunque conserva la distribución que debía de tener antaño, sobre todo
porque no ha habido modificaciones estructurales en el exterior.
Lo primero que sorprende es la amplia carta
con más de 20 primeros platos y otros tantos segundos. Todos ellos forman
parte de la cocina tradicional aunque en algunos casos ha habido pequeñas
modificaciones culinarias que le dan un toque personal pero igualmente
interesante.
Cuando acudes por primera vez a un restaurante,
solo puedes opinar de los platos que has degustado.
De primero pedí una ensalada de carpacho
de bacalao marinado acompañada de una de estas variedades de lechuga que
tenemos hoy en día con piñones, pasas y nueces. Y de segundo unas manitas
de cerdo con gambas (de hecho sólo había una) y creo que también llevaba
caracoles, pero no deberían de tener. En cuanto a la salsa, estaba hecha
de tomate y pimiento.
A la hora del postre, cantado por la camarera,
escogimos los tres un helado consistente en tres bolas con un poco de nata
montada.
Valoración:
Comida, bien 3,5 (sobre 5)
Bebida, no se valora. No nos mostraron la
carta de vinos. Nos sacaron el vino de la casa que era D.O. Terra Alta.
Instalaciones, bien 3.
Servicio, notable 4.
Amabilidad, muy bien (4,5)
Decoración, suficiente 2,5.
Servicios, bien 3.
Alrededores, notable 4. Situado a la entrada
del histórico santuario-balneario de la Font de l’Avellà de Catí, ocupa
un enclave privilegiado entre dos valles con unas excelentes vistas: la
del barranco del Mas de Blay, al E y la del barranco de Fustés de Salvasoria
al O. Para acceder hay que pasar por un túnel de unos 300 metros.
Aspectos a mejorar.
-La carta. La de ahora consta de un folio
dentro de una funda transparente. También deberían tener carta de vinos
y de postres.
-Las instalaciones no están adaptadas. Tanto
para acceder al restaurante como a los servicios se tiene que hacer por
medio de una escalera.
Más información.
dilluns, 26 de maig del 2014
Subscriure's a:
Missatges (Atom)