dimarts, 27 de maig del 2014

MAL PAGAT



Quan els que ja tenim una edat expliquem que abans, es cobrava cada divendres i que et donaven un sobre amb els diners dintre, sembla que estem parlant de la prehistòria.
I és que amb la implantació d’Internet, coses com aquests es van veure superades en poc temps. Ara pots canviar diners d’un compte a un altre sense haver-te de moure’t de casa, simplement accedint als teus comptes bancaris i fent les transaccions corresponents.
Els fets es remunten a la Veneçuela de principis dels anys 70. Fins allí havia emigrat un gallec per a dirigir un obra promoguda pel govern. Cada divendres, en acabar la jornada de treball, tots els treballadors de la plantilla es dirigien cap a la cabana del cap de l’obra per a cobrar. Allí se’ls hi lliurava el sobre sense més problemes. Però hi havia un operari, dels millors a l’hora de treballar, que cada setmana havia de queixar-se de que cobrava poc. I cada setmana el cap de l’obra l’havia de donar tot tipus d’explicacions...
Finalment, el cap de l’obra va dissenyar una estratègia per mirar d’aturar-ho.
Efectivament, quan va arribar divendres i li va donar en ma el sobre amb els sou setmanal, aquell treballador, tot obrint-lo i recomptant els diners que hi havia a l’interior, com tenia per costum, es va queixar de que sé li pagava poc.
Llavors el cap de l’obra li va demanar el sobre i va recomptar els diners que hi havia, retirant-ne uns quants... 
 
-Efectivament, la quantitat no és correcta, t’havia donat diners de més... 
 
I llavors va procedir a retirar uns pocs bitllets...
Va ser la darrera vegada que es va queixar.