dilluns, 18 d’abril del 2011

DEMÀ 19 D’ABRIL, SANT JORDI

Es fa estrany, cert? Però demà 19 d’abril a Amposta celebrem la diada de Sant Jordi. Com tots sabem el dia del patró de Catalunya es commemora el 23, però aquest any és dissabte i al ser Setmana Santa seran molts els que ho aprofitin per a marxar d’Amposta cap a alguna destinació turística o, simplement, per a passar el dia fora. Sembla ser que a Barcelona les parades de llibres i roses ocuparan la rambla durant tota la setmana. Evidentment, aquí és impossible.  
Per la tarda, una vegada acabada la diada del Castell on qui s’apropi podrà comprar llibres i roses, es farà la processó del Silenci. Normalment aquest acte religiós té lloc dimecres, però la coincidència amb la final de la Copa del Rei de futbol entre el Barça i el Real Madrid, ha aconsellat als seus organitzadors canviar-la de data. Com es pot observar, els esdeveniments terrenals es sobreposen als divins. De totes formes, també es comprensible. Davant d’un Barça-Madrid el món es paralitza...
Però per a mi, allò que és realment insòlit, és que, un dia de commemoracions es facin actes polítics que bé es podrien haver fet fa dies.
Per a demà a 2/4 de 8 de la tarda, el regidor d’Esports i Joventut havia convocat a l’Hospital Comarcal d’Amposta una comissió informativa per a escollir els guanyadors en les diferents categories i celebrar dintre d’uns dies la “Nit de l’Esport Ampostí”. Avui hi ha hagut una rectificació: no serà a 2/4 de 8 sinó que serà a 2/4 de 9 i tampoc a l'hospital, sinó a la sala Sant Jean de la Ruelle de la seu de l'Ajuntament. La improvisació ha estat un fet prou habitual al llarg de la legislatura.   
Potser seran molts els qui es preguntaran el perquè s'havia de celebrar a l’Hospital Comarcal. Bé, ja tenim el precedent de l’any passat. Resulta que abans es va celebrar consell d’administració d’aquesta entitat i, com que hi ha d’assistir el Sr. Alcalde, així s’evita desplaçaments i, en acabar una reunió, començarà l’altra. Per tant, cal imaginar-nos que aquest anys serà pel mateix motiu. Ningú, però, ens ha dit res.  
Ja sigui el qui tingui una reunió o bé les dues, el fet impedirà poder gaudir de la festa de Sant Jordi de forma plena.
Per a mi és una més que dolenta programació d’una festivitat que sempre reivindiquem que hauria de ser festiu i que ara no és ni “xixa ni limonà”.
I per suposat, encara esperem que des de la Regidoria de Cultura i Festes se’ns expliquin els detalls de la jornada del Castell.