divendres, 1 d’abril del 2011

LES MUNICIPALS. EL JOC BRUT


Els de CiU a Amposta sé saben dominadors absoluts de la situació. Controlen tot allò que sigui controlable sempre mirant el seu propi beneficis que no és altre que seguir governant la ciutat. El preu que s’hagi de pagar per aconseguir-ho, és el de menys.
El que costa fer una llista electoral només ho saben els que ho intenten. Els responsables de cada partit han de fer una mena de trencaclosques i mirar d’encaixar cada una de les peces electorals que no són d’altres que els components de la llista. La dificultat o la facilitat a l’hora de confeccionar la llista és directament proporcional a la implantació del partit.
És fàcil fer llistes posant amics i familiars, però quan s’intenta fer una llista el més plural possible, de vegades surten imprevistos que fan que l’hagis de retocar una vegada i una altra.
El PSC d’Amposta no s’escapa d’aquesta mena de coses. El cap de llista i primer secretari del partit, abans no ha tingut la llista tancada, ha hagut de suar de valen. Durant diversos mesos ha estat parlant amb gent independent a qui creia ideològicament pròxima o al menys, amb ganes de treballar per Amposta i fer-ho d’una forma diferent a com ho han fet els diferents governs municipals que hi ha hagut en els darrers 24 anys a la nostra ciutat. No sempre se’n ha sortit.
Alguns dels qui ha parlat no volen fer pública la seva afinitat política, no sigui que a “algú” no li agradi. Vaja, que no són tot el valents que caldria ser! Però d’altres, després de dir-li que sí, que aniran a la llista (cap d’ells havia d’ocupar un lloc rellevant), s’han tornat enrere perquè “se’ls hi ha promès un lloc de treball en cas de tornar a guanyar”. Increïble que al segle XXI passin aquestes coses, però passen... Com és veu, a l’hora de la veritat no hi ha ideologia ni afinitat que pugui competir amb una promesa. Al menys que s’acabi complit...
Però no només el nostre partit ha estat “atacat” externament. Ara fa quatre anys, el PP d’Amposta va aconseguir el sí d’un conegut empresari per a encapçalar la llista amb un mínim de garanties d’èxit. A aquest empresari sé li va comunicar per mig d’un soci (ja difunt) que des de CIU o es veia “amb bons ulls” que agafés aquella responsabilitat. Finalment hi va renunciar i el cap de cartell del PP va ser el mateix que havia estat feia 4 anys i que no havia aconseguit sortir-ne regidor.
Recordo que passades les eleccions, al carrer la Ràpita de Tortosa, molt prop d’on jo treballo vaig trobar a un militant històric del PP de la capital del Baix Ebre. No diré qui era aquest militant però el seu nom tindria certa similitud amb les sigles del seu partit. Em va preguntar pels resultats d’Amposta i, evidentment, varem parlar de que, per segona legislatura seguida el PP s’havia quedat sense representació. Quan li vaig explicar el que us acabo d’explicar a vosaltres, la seva resposta va ser: “Sí, alguna cosa he sentit...”. Per tant, no són ni fantasies ni converses de bar. Són fets reals. Poc demostrables, això sí, però reals.