dilluns, 19 de gener del 2009

ADULTERACIÓ DEL CAMPIONAT DE LLIGA

La lliga de futbol, la de primera divisió, la que porta el nom d’una entitat bancària amb arrels basques, des d’ahir està una mica més adulterada.
Ahir, al Santiago Bernabeu, catedral del Real Madrid, en antre temps “realísimo”, per estar en sintonia amb qui va manar Espanya quasi quaranta anys, l’àrbitre càntabre de cognom català Pérez Borrull va adulterar la competició en dirigir el partit de forma partidària i decantant la balança a favor de l’equip local.
Ja a la primera part, quan anaven 0-1 a favor de l’Osasuna, P. Borrull es va “menjar” un clar penal comès sobre el jugador Juanfran i a sobre li va treure targeta groga per simular una caiguda dintre de l’àrea. Els locutors de la Cadena SER, l’equip de Paco González i companyia no se’n podien avenir. El Madrid va remuntar el partit i es va posar per davant amb un 2-1. Llavors, un altre cop Juanfran va xafar àrea i un altre jugador del Madrid li va xafar el peu i va tornar a caure. El resultat va ser idèntic: targeta groga per simular caiguda i, com que era la segona, expulsió del jugador de l’Osasuna! Un altre cop, els de la SER, clamaven el Cel! Ho consideraven com unes de les accions més injustes que havien vist! No només s’havia “menjat” els dos penals sinó que havia expulsat el jugador de forma totalment injusta. Es va parlar de presentar recurs davant el Comitè de Competició per mirar de treure-li les dues targetes, però encara que els hi tregui, el resultat (3-1) al final, no el canviarà ningú!
A l’equip de l’Osasuna, tot eren queixes. Començant pel seu entrenador, Camacho, madridista on els hi hagi. Fins i tot, quan es referia al segon penal no assenyalat parlava que l’àrbitre el va arribar a senyalar i, després se’n va penedir i va dirigir-se al seu auxiliar. Segui dient Camacho que, al camp, qui mana és ell (l’àrbitre) i que millor que ell no ho havia vist ningú.
El madridistes més optimistes diran que als aficionats del Barça ens agafa por i per això ens queixem. Res més lluny. El Barça depèn d’ell mateix i si segueix jugant com ho ha fet fins ara, al menys a Espanya, no hi ha cap equip que li pugui fer sobra. I menys el Madrid! Ja es va veure ara fa un mes i escaig quan l’equip blanc va visitar el Nou Camp. Va jugar com un equip que està a la cua de la classificació: tancats darrera, intentant mantenir el 0-0 i donant cops de peu a Messi, avui per avui el jugador més determinant del món!
Si l’àrbitre (o el col•legi d’àrbitres) van voler “donar la benvinguda” al nou president del Madrid, crec que no era la “millor forma” de fer-ho. Potser una carta, un telegrama o un correu electrònic hauria pogut servir.
Ara, en canvi, el regal de al menys 2 punts que li van fer ahir al Madrid, pot alterar la classificació al final de temporada. Sobre tot per aquells equips que, com el Madrid, aspiren al subcampionat: Sevilla, València Vila-real, etc.
Qui si que va tenir una bona rebuda va ser l’Osasuna. Els van insultar, els van cantar himnes feixistes i van ensenyar banderes del mateix sentit. I així ho va fer constar l’àrbitre a l’acta: “Es va observar la presència en un dels fons de banderes i roba amb simbologia ultra o radical, i a més a més també es van sentir càntics que feien al•lusió a “la cambra de gas, que mori Osasuna, sempre feixistes” acompanyat tot plegat de gestos i senyals de tipus feixista”. (El Barça des de que està Laporta, no deixa entrar radicals i violents a l’estadi.
Ah! I el diari Marca, gens sospitós d’anar en contra del Madrid, ahir, a la seva edició digital, deia que el Madrid havia guanyat amb 13 jugadors al camp: els 11 que formen l’equip, l’àrbitre... i el porter de l’Osasuna!

ÚLTIMA HORA.- Pérez Borrull no arbitrarà dimecres l’Espanyol-Barça de Copa. El Col•legi d’Àrbitres l’ha posat a la “nevera”. Però com he dit abans, el mal ja està fet i el resultat no el canvia ningú i l’Osasuna, al final de temporada pot trobar a faltar aquests punts que li han robat!