dilluns, 12 de gener del 2009

FER-SE EL LONGUIS DAVANT LA GUERRA DE GAZA

Ahir ho va denunciar el President del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero: “Encara no he sentit dir-li al PP res sobre la guerra de Gaza”. No calia que ho digués. Els que em assistit a les manifestacions que s’han organitzat per denunciar els crims d’Israel al poble Palestí, encara que fos a nivell local, ja ho em pogut comprovar!
Però no només el PP, també CiU, fins ara, no ha fet acte de presència. En canvi si que s’han vist representants de les altres formacions polítiques, membres d’associacions en defensa dels drets civils i ciutadans anònims.
Què passa amb el PP i CiU?
No deixa de ser curiosa l’actitud d’aquestes dues formacions. Mentre que CiU s’hi que hi era present a les manifestacions en contra de la guerra de l’Iraq, el PP, en aquella època, tampoc hi podia estar, ja que va ser el govern presidit per José Maria Aznar qui donava suport als Estats Units presidits per Bush i, fins i tot, va involucrar Espanya a la Guerra a l’enviar-hi tropes. Una guerra, com aquesta, il•legal, ja que no compta al el suport de Nacions Unides.
Però en aquest cas, quan el PP ja no governa Espanya, caldria veure amb la seva posició altres motius més enllà de la política.
Divendres pasta, el diari Público, publicava un reportatge sobre la guerra i diverses persones del món de la política, cultura, empresa, etc. donaven la seva opinió. Entre ells el conegut publicista Lluís Bassat, candidat dues vegades a la presidència del FC Barcelona. Bassat justificava l’agressió d’Israel com un acte de “defensa pròpia”.
A mi em sonava que Lluís Bassat tenia estretes relacions amb l’Israel. Avui en dia, Internet, és un mecanisme molt útil a l’hora de buscar qualsevol tipus d’informació. I, efectivament, l’empresari publicista és el president del Centre Simón Peres (actual president de l’estat d’Israel) a Barcelona.
També he escoltat moltes vegades que a Barcelona (el gran centre de negocis de Catalunya), operen una sèrie de ”lobbies” empresarials vinculats al món jueu. Evidentment aquestes empreses han de tenir els seus representants a Catalunya per actuar en nom dels inversors israelians.
Tenen PP i CiU interessos econòmics amb empreses d’Israel? Sí la resposta és afirmativa ja hauríem trobat el motiu de la seva actitud silenciosa davant la guerra de Gaza.