dilluns, 26 de gener del 2009

PASSANT DE TOT...

Aquest cap de setmana el vent bufà amb força. A les Terres de l’Ebre, segurament que no tant com altres cops, però a altres indrets de Catalunya els estralls van ser importants. Sense cap mena de dubte, l’episodi més important i trist, va ser la mort de tres infants a Sant Boi de Llobregat.
A Amposta que, com qualsevol lloc de les nostres terres, el vent va tombar arbres, arrancant senyals de trànsit, etc. Un d’aquests senyals va ser una informativa que indica la proximitat d’un col•legi, concretament el Miquel Granell, al carrer Sebastià Juan i Arbó. En veure-la arrancada dissabte al matí, vaig pensar en trucar la policia local per advertir-los del fet, tot esperant que fos retirada (els cotxes patrulla passen sovint), portada a les dependències de la brigada municipal i col•locar-la aquest mateix matí.
Ahir diumenge per la tarda, el senyal segui estant al mateix lloc, això si, algú l’havia posada plantada contra una paret per a que quedés més a la vista. Aquest matí, sobre les 12 ja l’he vist col•locada.
No es el primer cop que dono un avís a la policia local i “passen olímpicament” de mi. Segurament tindran coses més importants que fer i llocs on acudir...
Pensava en un adjectiu apropiat per al cas: Apatia? Desídia?
Segons el diccionari l’apatia “és l’estat anímic de qui res no commou” o “mancança d’interès, d’energia...”. I la desídia “manca d’activitat per negligència”. Realment els dos adjectius podrien ser apropiats, però caldria conèixer millor els agents de la policia local per arribar a posar-los el més apropiat.
Encara que, qualsevol que sigui l’estat d’ànim dels agents, cal pensar que no tota la culpa és d’ells. En l’anterior legislatura s’havia promès als policies l’equiparació salarial i condicions laborals amb el cos dels Mossos d’Esquadra. L’actual equip de govern (del mateix color polític per si algú no ho sap), després d’un any de negociacions amb el comitè d’empresa (amb majoria de membres de CC.OO.), va rebaixar considerablement les pretensions. I no només això, sinó també que dels endarreriments pactats, tampoc van arribar a satisfer tota la quantitat.
No obstant això cal dir que el ciutadà no té la culpa de la situació interna del cos i de les relacions amb els polítics que governen la ciutat i, quan se’ls crida, per petita que sigui la qüestió, caldria donar un servei ràpid i adequat.