divendres, 9 de juliol del 2010

LES CARTES DEL PRESIDENT DEL PP D'AMPOSTA


Quan avui m’ha arribat la Revista Amposta (2a quinzena de juny, núm. 811) la primera cosa que he fet és donar-li una ullada i m’he aturat a la carta signada per Guillermo Martínez, president del PP d’Amposta i que titula: “Ni solidari, ni progressista i sense idees”.
La veritat és que abans de llegir-la em pensava que l’argumentació seria diferent. Tots coneixem la situació de crisi per la que està passant el nostre país i quines són les “solucions” que dóna el PP a nivell estatal.
Però a l’hora de llegir-la he vist que els “trets” no anaven per on m’esperava. Una vegada més, Guillermo Martínez demostra que només té una visió de la realitat: la dels petits empresaris i autònoms.
Aquests, com els treballadors que estan aturats o cobrant una prestació mínima, o els funcionaris que sense saber com hem vist com ens rebaixaven el nostre sou o els joves que han acabat d’estudiar i no aconsegueixen trobar la primera ocupació, s’ho estan passant malament. Alguns molt malament.
Però Guillermo Martínez, el que fa, és defensar les seves “garrofes”. I no és que em sembli malament, però ens casos com aquests, quan diu que és el president del PP d’Amposta, quan escriu ho hauria de fer pensant en tots aquests col•lectius i no només d’un de sol.
Una cosa és tenir un blog, com jo, on m’esplaio i dic allò que sento depenent de la inspiració diària. Però a l’hora d’escriure una “carta al director” (i sé el que dic, ja que n’he escrit unes quantes – avui mateix me’n publica una el Punt-), l’argumentació quan es tracten temes generals, ha de ser general i no concretar-les a un fet concret.
Es queixa Martínez de que els petits empresaris i autònoms sofreixen l’impagament per part d’altres empresaris i que han d’afrontar igualment les liquidacions de l’IVA. Però és que això és per llei i és així des de que va entrar en vigor la llei de l’IVA l’1 de gener de 1986! Només després d’una demanda i una resolució judicial favorable, el Tresor Pública podrà retornar les quantitats ingressades per dit impost i que no s’hagin pogut cobrar. Ell demana que sigui l’Administració qui embargui els deutors. Bon suggeriment. A veure si el seu partit ho porta al programa de les properes eleccions i canvia la llei.
També parla dels certificats necessaris per a poder obtenir subvencions, cobrar de tercers, etc. Gràcies a aquesta mesura, l’Agència Tributaria aconsegueix recaptar molts diners que abans eren incobrables. I això va en benefici de la societat, no en contra dels petis autònoms i empresaris.
També parla de la banca que no facilita crèdits. Potser serà per l’ús que se’n va fer per part d’alguns quan no hi havia cap problema per aconseguir-los... O no?
Però eludeix parlar del món empresarial “en majúscules”. De les grans empreses on, el seu president, Gerardo Díaz Ferran s’omple la boca de lloances cap a Mariano Rajoy.
Tampoc no parla dels casos de corrupció que afecten el PP per més de mitja Espanya (el darrer s’ha sabut aquesta mateixa setmana i està implicat directament el líder del PP d’Alacant que, al mateix temps és el president de la Diputació!
Espero que, com ja apuntava abans, totes aquestes coses canviïn quan governi el PP. Personalment, ja ho sabeu, espero que trigui encara molts d’anys en fer-ho.

PD. Per cert, res sabem de les mesures que aplicaria el PP si estigués governant. És la millor manera de que ningú té les critiqui!