dilluns, 5 de juliol del 2010

A FAVOR DE LA CANDIDATURA DE L'INEFC


Amposta, com altres poblacions de les comarques de Tarragona (Cambrils, Vandellòs...) opta a ser seu de l’Institut Nacional de Educació Física de Catalunya. O el que és el mateix, seu d’una facultat universitària que dependria de la Universitat de Lleida.
Assolir aquest objectiu significaria una de les millors fites que mai ha aconseguit Amposta en tots la seva història. Personalment penso que és més important que l’atorgament del títol de ciutat per Alfons XIII i que tant hem celebrat (i celebrarem) les ampostines i ampostins. Però allò només va ser un títol honorífic. La facultat d’INEF ens reportaria altres beneficis molt més tangibles.
De moment es crearien noves infraestructures, arribaria gent a viure (ni que fos temporalment), donaria prestigi a la ciutat, etc. Però el que és més important per a mi, seria la creació de molts llocs de treball i no només de professorat, sinó una sèrie de places directes i indirectes (personal administratiu, de serveis, restauració, etc.)
Qui ha tingut l’oportunitat de veure’s els dossiers de les altres candidates, diu que, sense cap mena de dubte, els arguments de la candidatura d’Amposta són els millors.
Amposta, a part de tenir unes molt bones instal•lacions construïdes des de ja fa un grapat d’anys, disposem d’un centre de tecnificació esportiva, que no disposa cap altra ciutat de la província i, evidentment, cap dels municipis candidats.
Però com l’esport no només el fan les instal•lacions, a Amposta també hi tenim uns molt bons esportistes. Entre tots ells, cal destacar els següents clubs: El Club Nàutic, un dels que millors resultats treu a nivell nacional (espanyol) i, fins i tot internacionals, en rem; la Sala d’Esgrima, amb un campió del món i d’altres títols que també li donen prestigi; el Club de Handbol, amb un equip sènior femení que competeix a la divisió de plata i que ha estat campió de Catalunya i amb una pedrera que és l’enveja de molts; el Club de Futbol que milita a la Tercera Divisió estatal i que és el tercer de la província després del Nàstic i el Reus Esportiu; el Club d’Atletisme, amb diversos medallistes als campionats d’Espanya; el Club d’Hoquei Patins, també amb molt bona cantera, el Club de Natació; el Club de Tir, també amb un campió d’Espanya en diverses vegades; el Club de Bàsquet, en clara progressió ascendent, etc., etc.
Pareix que l’única candidatura que li fa ombra a l’ampostina és la de Cambrils. Diuen que hi ha dues coses que hi juguen a favor de la candidatura de la capital del Baix Camp: la proximitat amb Tarragona (per la qual cosa, podria donar servei a una major població i la mar.
Sense entrar a valorar la influència que hi poden tenir els polítics (Cambrils és el poble natal de Carod Rovira), la candidatura d’Amposta, de la que ja he dit que, pareix, que tècnicament és la millor i, segurament, és la que disposa de més bones instal•lacions esportives, té a favor (ja s’ha dit, però vull remarcar-ho perquè penso que és molt important) la descentralització del territori. Allò que tantes vegades se’n parla i que mai s’acaba concretant en res... Si Cambrils té la mar (vela), Amposta té el riu (piragüisme, rem i d’altres esports nàutics) I també la proximitat amb el N de la província de Castelló on Vinaròs i Benicarló ens aportarien el complement “humà” necessari per arrodonir els mèrits d’Amposta.
Segons em van dir ahir per la tarda, avui, a Tortosa, el grup municipal del PSC presenta una moció al ple demanant recolzament a la candidatura d’Amposta. Qui m’ho explicava retreia a l’equip de govern Tortosa (CiU i ERC), però sobre tot als convergents, de no haver estat el propi equip de govern el que presentés la moció de suport. “I això que tant Tortosa com Amposta tenen l’alcalde del mateix color”, va matisar.
Per finalitzar, voldria destacar (sense anomenar ningú, cadascú d’ells, si ho llegeix, ja sap a qui em refereixo) a tots aquells que treballen, des de les seves responsabilitats per aconseguir que l’INEFC Amposta sigui una realitat dintre ja de molts pocs dies.