dijous, 8 de juliol del 2010

ESTIMAT ENEMIC


Feia dies que no realitzava cap immersió per l’anomenada “política nacional” (espanyola), però el PP (sempre el PP) m’ha donat peu a fer-ho.
Ves per on, enemic irreconciliables del PP valencià, zaplanistes i “campspistes” (o serà camperos?), ara, de sobte, formen una pinya i critiquen (com no!) al govern de Zapatero.
El motiu? La detenció i la imputació del líder del PP a Alacant, José Joaquín Ripoll. Una altra vegada, la policia, ha detingut un líder “pepero” immers en un presumpte cas de corrupció. La revista digital el Plural l’anomena, simplement, “Gürtel 2.
Al fons, és més del mateix: un contracte de serveis fet per una ajuntament a una empresa “propera” amb la mediació del líder territorial, l’home d’influència del partit.
A partir d’aquí, allò que és previsible. Una ordre judicial per a fer els corresponents escorcolls i detencions als presumptes imputats.
També més que previsibles les reaccions dels afectats: conspiració del Ministeri de Interior, innocència dels detinguts, etc.
El que més crida l’atenció és la negativa del TSJCV (o del TSJV, encara no ho tinc clar), l’alt tribunal de justícia al País Valencià, que nega que hi hagi cap ordre judicial (permeteu-me ???!!!) És insòlit que el màxim òrgan judicial pugui negar una cosa certa. Potser primer hagués calgut assabentar-se? Possiblement, abans de quedar en ridícul, sí! Va ser el Jutjat de Primera d’Instrucció núm. 3 d’Oriola qui va dictar les ordres oportunes per investigar els presumptes fets. Però els jutjats no dicten aquesta mena d’ordres (escorcoll, detenció, etc.) si no hi ha proves policials suficients per a portar-se a terme. Llavors, una pregunta als senyors del PP: Hi ha independència Judicial, sí o no? O només la hi ha quan a vostès els convé?
Però si les reaccions del Tribunal Superior de Justícia “criden” l’atenció, també la crida veure enemics (que fins avui em pensava irreconciliables) fent pinya i intentant defensar allò que és indefensable: un altre cas de corrupció política al País Valencià.
I mentre, Rajoy, imagino, farà com sempre, eludirà respondre les preguntes que, directament, sé li faran sobre els cas i, quan pugui, davant dels seus, atacarà el govern de Zapatero que és, segons ells, el mal de tots els mal que sofreix el país.
Déu ens agafi confessats si un dia tornen a manar aquesta gent(ola)